Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
comment_nFll71VdjlKZlEV3Yc0Nb1ow6UW3RR2e,w400.jpg
co o tym powiecie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2897 / 619 / 10
To chyba kruchaweczki albo czernidłaki?
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 1 / / 0
Cześć. Ja dzisiaj znalazłem takie grzyby. Co sądzicie?
  • 386 / 117 / 2
22 września 2019ar3k pisze:
comment_nFll71VdjlKZlEV3Yc0Nb1ow6UW3RR2e,w400.jpg

co o tym powiecie?
kruchaweczki
  • 1100 / 273 / 0
15 września 2019Feliks99 pisze:

Może będziesz wiedział coś o tym grzybku, o którym pisałem wyżej, że ma pomarańczowy sok (zdjęcia wyżej)?
grzybówka szafranowa http://atlas.grzybiarze.eu/mycena-crocata/
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / 1 / 0
22 września 2019babun pisze:
Cześć. Ja dzisiaj znalazłem takie grzyby. Co sądzicie?
Kołpaki. Co do pierwszego u góry i trzeciego od prawej nie mam pewności, ale reszta to nie to.
  • 8 / 1 / 0
Czy to łysa?
  • 213 / 38 / 0
@up niestety nie
  • 7 / / 0
@3ldritch dziekuje za odpowiedz, to co znalazlem to chyba nie to. kolor czapeczki nie bialy, tylko cale ciemnopomaranczowy, bordowy, brazowy. chyba ze ta grzybowka wystepuje tez w innych kolorach niz bialy. ale i tak dziekuje
  • 1 / / 0
Witam czy to są łysiczki. Dziś 1 raz byłem na zbiorach. Noge ciezko złamać oraz są lepiące się. Rosły na skraju łąki.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.