Cóż mogę powiedzieć. Dopiero zauważyłem że to są 2 różne rośliny! Dwa różne gatunki konopi. Zdarzyłem się zorientować na tyle że jedno, zapewne roślina nr 1 to tytułowa roślina, a roślina nr 2 to najprawdopodobniej pestka z indoor mix z cfr
Roślina 1:
Mocno żywiczna, topy mniejsze w porównaniu do siostry, ale ilość żywicy nadrabia. Ręce mam oblepione żywicą po pracy przy niej.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Roślina 2:
Większe topy, mniej żywicy na liściach, włoski coraz bardziej robią się brązowe.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Po dzisiejszym robię przerwę
Puchną... Rosną... Stestowałem dziś... Jest DOBRZE :)
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Pamiętacie fotki z serii Przyrost Topa?
18.02.2008:
[ external image ]
1.03.2008
[ external image ]
Po dzisiejszym robię przerwę
Jezus pisze: Nie ma co, zapraszasz mnie na bucha po ścieciu krzaków :-D
ale tak reasumując całą moją wypowiedź: możesz mi possać.
Wczoraj znów ściąłem topa i ususzyliśmy z grupką znajomych na szybko. Po ususzeniu wyszło tego ze 1,5g, którymi to zpizgało się masakratycznie 6 osób. Piękna sprawa. A to był jeden ze średnich topów :D
Dodatkowo przyciąłem większe liście, tylko te niepokryte żywicą. W obu roślinach po postoju puchnięcia ok 2 tygodni znow jak szalone zwiększają swoją masę. Ciekawe czy to z powodu liści czy co...
No i jak myślicie, kiedy? :)
Roślina 1.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Roślina 2
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Więc oficjalnie - światło off we wtorek, 11 marca, harvest w czwartek 13 marca.
Rośliny pozbyły się następnej dawki liści. Ostatniej już przed zbiorami.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.