Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 87 / 3 / 0
Jak ktoś chce ograniczyć ćpanie to szczerze polecam tą substancje. Raz, że jak się już rozkręci to niweluje ciśnienie na stymulanty. Dwa, że ćpanie na Mircie w większości przypadków jest jak seks po SSRI. Technicznie to niby można, ale euforii z tego nie będzie(nie wiem jak z opio bo nie gustuje). Minus jest taki, że euforii nie uświadczymy również w biegu, tańcu, ani w struganiu drewnianych Jezusków. Jeśli ktoś ma ochotę przez jakiś okres pobyć przykładnym obywatelem odpierdalającym swoje jak robot na produkcji, zasypiając przy tym bez grama wątpliwości o własne jestestwo to Mirtazapina może okazać się całkiem dla niego.
"I wtedy mógłbym rzec: trwaj chwilo,
o chwilo, jesteś piękną!
Czyny dni moich czas przesilą,
u wrót wieczności klękną.
W przeczuciu szczęścia, w radosnym zachwycie,
stanąłem oto już na życia szczycie!"
  • 980 / 84 / 0
Zmienia się działanie i w jakim stopniu z 15mg na 45mg?
  • 3455 / 1123 / 0
Na bardziej noradrenalinowe.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 980 / 84 / 0
@misspill
Mogłabyś rozwinąć?
Tzn pobudzenie następnego dnia?
Nadal pomaga zasypiac?
Powoduje takie obzarstwo jak 15mg?
Jak wygląda sytuacja z niwelowaniem lęków?
Czy to pobudzenie nie zwiększy lęków jak np w wenlafaksynie?
  • 3455 / 1123 / 0
Tak, chodzi o pobudzenie następnego dnia.
Powoduje dalej obżarstwo.
Pomaga zasypiać podobnie jak niskie dawki, może ciut słabiej.
Lęki, jeśli ktoś ma tendencje wystąpią, do tego dochodzą również drażliwość i irytacja.

misspillz.blogspot.com
  • 62 / 14 / 0
Chyba jest lepiej z dostępnoscią mirtazapiny. W pierwszej lepszej apcie kupilem 2 op mirtoru mieli jeszcze kilka pudelek.
Uwaga! Użytkownik WhiteMaskTBK jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Łyknąłem wczoraj 1/4 15mg tabsa mitry, czyli jakieś ~4mg przed snem, zainspirowany:
https://www.reddit.com/r/PEDs/comments/ ... a_general/
Zamysł był taki any poprawić jakość snu, bo ostatnio trochę słabiej z zasypianiem przez nootropy. Kłopot w tym, że minęło już 15h od kiedy łyknąłem te 4mg i cały czas się czuje mocno osowiały. Ciężko mi się zebrać nawet any wyrzygać tego posta.
To normalna reakcja?
  • 3455 / 1123 / 0
Jesteś wyjątkowo wrażliwy na mirtazapinę, reakcja w miarę normalna, ale w dużym natężeniu.

misspillz.blogspot.com
  • 95 / 5 / 0
Ja stosuje Mirtazapinę (Mirtor) od jakiś trzech tygodni. Lekarz przepisał mi ją na poprawę snu i na zniechęcenie do środków odurzających wszelakiej maści. Przez pierwsze dwa tygodnie działała na mnie jako usypiacz, pod wóch tygodniach pojawiły się u mnie bardzo realne sny, lecz potrzeba zwiększenia dawki i z 15mg zwiększyłem na 30, gdyż jedna tabletka mnie nie usypiała. Ogólnie jestem zadowolony z działania, tylko boję się tego, że z dnia na dzień będę potrzebował coraz większej dawki. Pozdrawiam
  • 3455 / 1123 / 0
30mg to najwięcej co wyciągniesz z nasennego działania mirtazapiny, niestety. Wyższe dawki raczej aktywizują, a kładą spać tylko niewiele lepiej od dawki, którą bierzesz. Ogólne zalecenia lekarskie są takie, że nasennie nie przekracza się 30-stki.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.