Relacje z uprawy proszę zamieszczać tylko w tym dziale
ODPOWIEDZ
  • 144 / 8 / 0
1 MoneyMaker jeszcze nie puścił
DSC_0212.jpeg
DSC_0213.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12502 / 2425 / 0
Musisz liczyć się z tym, że któraś pestka nie wykiełkuje i nic z tym nie zrobisz. Masz o tyle komfortową sytuację, że po prostu dokupisz i nic takiego się nie stanie. Na outdoorze poślizg tygodniowy to już dużo.
  • 144 / 8 / 0
Dzisiaj roślinki wpadną pod lampę. Za tydzień kupię wentylator mieszający i porządny odbłyśnik. Reszta gra!
DSC_0218.jpeg
DSC_0216.jpeg
DSC_0217.jpeg
  • 12502 / 2425 / 0
Koniecznie pod lampę, bo się wyciągnęły. 1 pestka nie wyszła?
  • 144 / 8 / 0
Jedna pestka nie dała rady. Temperatura teraz to 31°C, jutro zbiję jeszcze dwoma wiatrakami. Jak to teraz wygląda!
DSC_0220.jpeg
DSC_0221.jpeg
  • 30 / / 0
LSD fajna odmianka, robiłem ja pod outa i wyszła dosyć ciekawie.
  • 144 / 8 / 0
Przesadziłem je wczoraj do dużych donic. Zdjęcie sprzed chwili, chyba nieźle idą. PH po podlaniu wodą 5.5 spadło do 6.5. Czasomierz jest dziwny, musiałem ustawić od 6:00 do 23:59
DSC_0218.jpeg
DSC_0217.jpeg
DSC_0219.jpeg
  • 12502 / 2425 / 0
Tuż po wyjściu z ziemi zawsze dobrze idą : ) Mi nawet w tegorocznym maju (raz zastałem przykryte śniegiem...) ładnie szły - póki nie padły od zimna i deszczu.

Nie bardzo kumam, po co były te małe doniczki, skoro już teraz przesadziłeś do większych. Nie mogłeś od razu zacząć w docelowych? : )
Stopniowe zwiększanie pojemnika ma sens, jeśli faktycznie jest robione stopniowo. Niektórzy trzymają w kultowych solo cups (kubeczki jednorazowe) nawet kilka tygodni, zanim przesadzą do większych.
W sumie nic złego się nie stało - taki mały niuans : )

Czekam na ciąg dalszy!
  • 144 / 8 / 0
Mają za sucho, gorąco - trzeba je codziennie podlewać. Przynajmniej do momentu aż kupię odbłyśnik i wentylator mieszający.
DSC_0235.jpeg
DSC_0236.jpeg
DSC_0002_BURST20190904201324740.jpeg
DSC_0237.jpeg
DSC_0238.jpeg
  • 12502 / 2425 / 0
Jaka temperatura jest w boksie? Może wystarczy nieco podnieść lampę?
Obecnie nie ma tam żadnej wentylacji?? O tym powinieneś był pomyśleć jeszcze przed rzuceniem pestek do kiełkowania : )
Wiem - człowiek uczy się na własnych błędach.

Mała sugestia - jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, już teraz zaplanuj, jak krzaki mają rosnąć. Masz tam dość mało miejsca na 5 sztuk i musisz to dobrze zaplanować.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.