Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1974 / 524 / 0
@rodozz313 Nie placebo, odczuwam to w ten sam sposób jak już zejdą "rekreacyjne" uboki.

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 980 / 83 / 0
Mi się to działanie w tle bardzo podoba.
Jak to wygląda z tolerka. Można brać cały czas 150 czy trzeba zwiększać?
  • 3 / 2 / 0
Tak działanie w tle jest bardzo interesujące i robi robotę. Jednak jest jedno ale. W przypadku gdy bierze to osoba uzależniona od narkotyków (taka jestem ja) sprawa się komplikuje. Działanie w tle polepsza motywację sprawy stają się prostsze i dla osoby uzależnionej to woda na młyn aby sobie jeszcze bardziej podbić ten podswiadomy stan na bardziej boski. Trzeba mieć charakter do tego leku i cieszyć się jego podstawowym działaniem przy rozsądnym dawkowaniu i nie oczekiwać cudów. Główna praca jest po stronie użytkownika.
  • 3455 / 1118 / 0
Wraz z pełnią efektów, będzie rosła tolerancja, jednakowoż znacznie wolniej niż tolerancja na efekt rekreacyjny. Pregabalinę rozsądnie dawkowaną można używać latami, potem ew. obniżać o oczko dawkę, z powrotem wracać. Można potencjalizować gabapentyną. Jak dla benzo to nie jest wyzwalacz w kierunku poszukiwań innych doznań, a dobra terapia w duchu harm reduction, należy pamiętać, że prega przez kilka pierwszych tygodni daje haj, uczucie mniejszej lub większej wolności od problemów, to się przydaje w przypadku uzależnionych. Nie skłania do mieszania z benzo, a można łatwo z benzo zejść dzięki niej. Spektrum możliwości, to niezły lek, z całkiem dobrze już opisanym spektrum skutków ubocznych.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2019 przez misspill, łącznie zmieniany 2 razy.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 2198 / 715 / 0
Jakoś nie zauważyłem żeby pregaba była "wodą na młyn" w przypadku uzależnienia od innych dragów. Jeżeli już to benzo tak działało, prega za to bardzo ułatwiała codziennie funkcjonowanie między ludźmi, ułatwiła regularny sen i nawet pomagała na bóle pleców od siedzenia całymi dniami na dupie.
Nie zwiększaj dawek póki nie poczujesz wyraźnej potrzeby i zaniku działania, tolerancja zacznie szybko rosnąć a zbić ją ciężko. Po kilku miesiącach przerwy kiedyś wskoczyłem na 75mg dwa razy dziennie i zaraz musiałem podbić do poprzedniej dawki czyli 150mg x2.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 2116 / 630 / 0
Nie tylko w pregabalinie, ale w ogóle istnieje tendencja do zbyt szybkiego zwiększania dawek. Jak dawka X nie działa, to najpierw należy się zastanowić, czy są jakieś inne czynniki wpływające na samopoczucie, jakieś zmienne. Ćwiczyłeś na siłowni i przestałeś? Wiadomo. Mniej ogólnej aktywności, urlop, siedzonko w domu? Podobnie jak wcześniej. Zerwałeś ostatnio z kimś? Normalne, że wkurwienie przykryje trochę efekty. Nie odżywiasz się dobrze? Również ma wpływ. Zacząłeś brać przed posiłkami coś, co trzeba brać raczej po? Jak wcześniej.

Oczywiście interakcje lekowe są ważne.
Czy nawet dziurawiec, herbatka, która może namieszać sporo u leczących się na depresję farmakologicznie.

Multum możliwości. A jak podnoszenie dawki, to naprawdę o najmniejsze oczko albo nawet jego pół; cóż, prega jest w kapsułkach (opcja 75) z pyłem, teoretycznie można ten pył sobie dawkować, ale resztę to co, kieliszkiem przykryjesz na blacie? Choć to w sumie nieglupia opcja. ;) Zmierzam do tego, że zwiększanie dawki np. o 100% - z 150 na 300 pregaby od razu bez przeskoku +75 - jest jedną z najgorszych rzeczy, jaką można zrobić. Tak samo z benzo. Tak samo z opio. Tak samo z, podejrzewam, stymulantami. A psychodeliki to akurat same nakładają nam kaganiec, by za często ich nie używać.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 240 / 23 / 0
Straszyliscie chodzeniem po sicianach a moja pierwsza dawka 600mg i 3 piwa nie robi wrażenia. Nie ma to raczej potencjału rekreacyjnego.
Uwaga! Użytkownik Kromozepam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 205 / 10 / 0
29 sierpnia 2019blokowiska666 pisze:
@rodozz313 Nie placebo, odczuwam to w ten sam sposób jak już zejdą "rekreacyjne" uboki.

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
Bardzo bym chciał żeby pregabalina działała calkowicie w tle u mnie. Tak jak benzo na mnie działają ( nie biorę dużych dawek) - czyli czuje się normalnie, ale dobrze bez lęku i objawów. Biorę ją juz z 9 miesięcy , najpierw w dawce 75 mg na wieczór , obecnie 75 mg 0-0-2 lub 0-1-1 . Ciężko mi wejść na wyższe dawki ponieważ często po niej czuje sie dziwnie, trochę jak naćpany jakaś derealizacja, dziwne widzenie, czasem nawet większy lęk. A czasem pomaga i lęk się zmniejsza. Czy jakbym postarał sie spróbować dawkowania 1-0-1 lub 1-0-2 to te dziwne działanie by minęło i działała by w tle ? Ale z drugiej strony biorę już dosyć długo więc nie powinno być ubokow...
  • 3 / 2 / 0
29 sierpnia 2019Kromozepam pisze:
Straszyliscie chodzeniem po sicianach a moja pierwsza dawka 600mg i 3 piwa nie robi wrażenia. Nie ma to raczej potencjału rekreacyjnego.
To powiem Ci ze odważny jesteś. Po predze raz ze alko działa mocniej a dwa kac jest nie do zniesienia. Mi wystarczyła dzienna dawka 300 i dwa piwa żeby następnego dnia łeb mi pękal na pół. Dlatego Unikam alkoholu a prega nie jest wg mnie proszkiem dla pazernych na haj. To nie złota rybka
  • 240 / 23 / 0
No fakt miakem rano kaca i nie trzymało az do 11 a wziąłem poprzedniego dnia około 20;30
Uwaga! Użytkownik Kromozepam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.