Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 211 / 12 / 0
Ostatnio mam kace po alkoholu jakich nie mialem nigdy wcześniej. 5 lat temu potrafiłem sporo wypić w ciagu całej nocy a kac był delikatny. teraz już po dwóch piwach cięzko mi usnać i sie męcze pół nocy. Jak pójdę na impreze . To na drugi dzień mam paranoje i zdycham, jest to nie do wytrzymania . Pije sporo płynów, jak trzeba to odrobine benzo wezmę na kaca pomaga ale dalej czuje się tak zle , że mi ciężko wytrzymać. z leków to fluoksetyny nie biorę prawię 2 miesiące , na noc biorę Kwetiapine 100 mg i Olanzapine 5 mg.( oczywiście wtedy kiedy nie pije ) nie pije często , raz w tygodniu sie zdarzy.
Co sie mogło stać i jak można temu zaradzić ? Kiedyś tak nie było, kace były o wiele lżejsze.

Nie chce rezygnować całkowicie z picia , bo lubię iść na impreze się pobawić lub inne większe spotkanie towarzyskie. Z całą pewnościa nie chce alko zastępować innymi używkami, ani też nie cche rezygnować z picia całkowicie przy spotkaniach towarzyskich bo bez alko jestem spięty.
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 182 / 34 / 0
Hej hej , mam tak samo , a to nie starość po prostu ?
  • 1974 / 525 / 0
Też miałem gorsze kace w okolicach 30 roku życia niż jak byłem młodszy, obstawiam, że to właśnie 'starość'. alkohol to trucizna i to normalna reakcja organizmu, IMO. Polecam się nie upijać tylko popijać, skoro już musisz.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 980 / 84 / 0
Miałem to samo, 10 lat chlania, brania leków i cpania zrobiły swoje.
Jakiś rok temu byłem na wyjeździe ze starymi znajomymi z miasta rodzinnego.
1 wieczór pite, oni wstają rano w sob lecą dalej a dla mnie to już ostatnie picie XD
Kac ogromny, ból głowy, mięśnie, drzenia jakies
Musialem zajebac garść witamin, rolki i spać
Tak naprawdę do końca wyjazdu
A kiedyś kiedyś moglem chlac non-stop tydzień-dwa
  • 1537 / 197 / 0
zależy od dnia chyba ze tak powiem niekiedy po 4 piwach czuje sie jak przysłowiowe gówno innym razem po 8 czuję się względnie ale fakt z wiekiem kace i psycha juz nie ta co za młodego
  • 1974 / 525 / 0
Fun fact, alkohol to gówno. :świnia:
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1545 / 1586 / 0
ja zawsze mialam ciezkiego kaca, wiek tu nie mial znaczenia.
na palcach jednej reki mozna zliczyc dni, kiedy czulam sie dobrze/w miare dobrze.
w sumie to dobrze odczuwac kaca, inaczej czlowiek by sie zapil na smierc :świnia:
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / 3 / 0
Jak rzadko piję to 2 dni polecę z wódą i papierochami i potem 4 dni muszę dochodzić do siebie, a jak częściej to lepiej te kace znoszę WTF.
Uwaga! Użytkownik y0y0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 18 / 0
No i ja mam tak samo. 15 lat regularnego picia i brania innych rzeczy robi swoje jak widać, wiek też. teraz jak wypije 8 piw to na drugi dzien mam takiego kaca, ze sie kurwa boje z lozka wyjsc, jakies poczucie winy z dupy (ale to akurat moze byc wynik odstawki benzo 4 miesiace temu), ale fizycznie duuuzo gorzej niz kiedys. Caly dzien mam zjebany, na niczym sie skupic nie moge. Kiedys to po takie ilosci by mnie lekko glowa bolala i tyle. Dlatego wykupiłem ostatni anticol jaki byl (wstrzymali produkcje) i zre codziennie, wszedlem na antydepresanty i nie bede po raz piaty pierdolil ich dzialania chlaniem. Przynajmniej taki mam zamiar ;) A poza tym, serio juz te kace mnie tak mecza, ze mi sie pic odechciewa jak o nich pomysle.
  • 1537 / 197 / 0
najlepiej sie nauczyć pic tyle żeby nie mieć potem kaca , bo fakt kac to kurestwo największe jakie może być
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.