Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1106 / 221 / 0
Krócej działającej substancji oczywiście - lorazepam, czy alpra. Chodzi mi właśnie o sytuację, gdzie potrzebuję szybko zejść, a nie mam rolek. Ogólnie jaki jest potencjał uzależniający bromka, jeśli np. chciałbym brać go na sen? Te standardowe 2 tygodnie jak przy większości benzo to też taka granica, czy można sobie pozwolić na trochę więcej? Przechodził ktoś może skręta po tym?
  • 3491 / 573 / 1
hammerzeit pisze:
Z ciekawości bardziej chciałem sprawdzić, jak działa ten lek w porównaniu do innych benzo. Rzeczywiście jest lajtowy lekko mówiąc. Akurat miałem trójki, po całym liściu praktycznie działanie takie lekko powyżej placebo, nawet uspokajająco średnio było. Tolerka średnia a benzo biorę raz co 3, raz co 4 dni, co jakiś czas tydzień przerwy, 4mg klona mnie robi ładnie. Natomiast do podbicia działania bromek już ma większy sens, ale teraz tylko szóstki jeśli miałbym w ogóle brać. Nie sprawdzałem jeszcze jak działa na sen, ale co sądzicie o schodzeniu z dawek za jego pomocą zamiast np. diazepamu?
Jak dla mnie zbyt rekreacyjny z tendencja do przypalu. Nabilem sobie siniaka jak znodowalem pod drzwiami. Po 6 zapomniałem w mieście gdzie zaparkkwalem auto. Ale zdecydowanie NAJLEPIEJ mi pasuje to benzo, a nie tam jakaś alpra.
Po klonacch jeszcze miałem tylko dzień z kalendarza.
Obok diazepamu jeszcze tranxene dobry do schodzenia
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 12434 / 2419 / 0
Bromazepam jest równie atrakcyjny, jak Alprazolam więc szansa na zwiększanie dawek i wydłużanie tych 2 tygodni stosowania jest ogromna.
Uzależnia dokładnie tak samo, jak inne benzo. Nie przechodziłem odstawienia po nim, bo zamieniłem na Alprazolam (i karierę zakończyłem na Klonie - czyli takim ultimate benzo :D).
Branie Bromazepamu na sen jest złym pomysłem. Niby działa trochę nasennie, ale są inne, dużo bezpieczniejsze leki na sen.
  • 2429 / 579 / 155
@jezus_chytrus No właśnie wiele osób porównuje bromazepam do alprazolamu, ale jakoś ciężko mi się z tym zgodzić. Oba przyjemne i świetne przeciwlękowo, ale jednak imo różnią się profilem działania. Bromazepam jest taki pluszowy, subtelny, nie zamula, ale działa bardziej ,,w tle''. Alprazolam jednak działa już bardziej euforyzująco i działanie nie płynie w tle jak w przypadku bromazepamu, jest wyraźnie bardziej zauważalne i euforyzujące, przynajmniej na mnie tak działają.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1106 / 221 / 0
To jest chyba benzo dla dziadków, bo co trochę widzę jakąś starszą osobę wykupującą lexotan, zresztą moja babcia też bierze odkąd pamiętam %-D Także zgadzałoby się z tym działaniem, pewnie lekarze w 90% przypadków wypisują starszym osobom właśnie bromka.
  • 917 / 235 / 0
Nie przepadam osobiście za benzo ale bromek i diazepam najlepsze są do podbijania opiatów. Ktoś pytał o zjazd po bromku,po miesiącu brania codziennie 3-6mg przed snem,odstawiłem i jedynym zauważalnym efektem było lekkie drżenie rąk.
  • 13 / 3 / 0
Mając doświadczenie z różnymi benzo to brom ląduje u mnie gdzieś w dolnej części tabeli, gdzie na samej górze jest alpra, pomiędzy rolki, a na dole lorazepam.
Co ciekawe brom na podkładzie z opio daje mi się we znaki znaczącą amnezją. Potrafię spotkać się z kimś w ogóle tego nie pamiętając, jednocześnie wcale nie mając przyjemniej czy cieplej po nim, będąc już zgrzanym. Taka reakcja przy opio z innymi benzoskami u mnie przeważnie nie występuje, zwłaszcza gdy nie zakropię ich alkoholem. No i nie mówimy tu o jakichś kosmicznych dawkach tylko takich z rzędu 2 do 4 tabletek po 6mg, a tolerancję jakąś tam mam.
Właśnie przez te amnezyjność nie czuję jego potencjału do mieszania z czymkolwiek innym, a działanie solo samo w sobie też nie jest jakieś wyjątkowo przyjemnie rekreacyjnie moim zdaniem- nie wiem może powinienem spróbować zjeść jeden blister na raz (tylko po co skoro jest alpra?). Aczkolwiek może to być kwestia tego, że zaczynałem przygodę z grubszego kalibru i już nie zaznam magii broma bez dłuższej przerwy. Bardzo szkoda bo dużo ludzi opowiadało mi, a także czytałem tu na forum, że brom jest idealnym benzo na start, a ja prawdopodobnie już straciłem jego potencjał.
  • 343 / 15 / 0
Ile Wy tego bierzecie „rekreacyjnie” ?

Ja wrzucam 2x6 i do tego butelka wina i film mi się nie urywa ale tez jakoś super działania bromka nie czuje.
Może lekkie rozluźnienie i odcinka od myśli jakiś natarczywych.
I chyba o to tylko w tym benzo chodzi???

Ludzie tu mówią ze im się film urywa - wrzuciłbym jeszcze trochę do tych 12mg/alko ale straszą tu przypalem i sam nie wiem.

Mi tylko raz w życiu urwał się film a dokładniej to powiedziałem komuś coś czego nie powinienem po lorafenie/alkohol(dużo)

Tolerancja aktualnie ogólnie jest u mnie bliska zeru no taka 3/10 - gdzie kilka lat temu były jazdy z klonami i tolerka 11/10 i tez nigdy film mi się nie urwał
  • 5774 / 1181 / 43
A czego się spodziewasz po benzo.
Zwiększenie dawki to tylko urwanie filmu i większe przypały.
Odpuść to sobie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2198 / 715 / 0
Kolejny co wpierdala 3 razy dawki lecznicze dla osoby bez tolerancji i dziwi się że nie działa jak opisują. Zresztą wałkowane tysiąc razy, nie masz nerwic, stresów, fobii i lęków to nie poczujesz nic niesamowitego. Inna opcja to mieszanie z alko ale tak żeby nie urwać filmu, dawanie malutkiej dawki na podkład pod silny stymulant w dużej dawce (mi wycisza paranoje a nakręcony jestem nadal i euforyczny), walenie w miksie z opio (uzależnia jak skurwysyn i prędko tego nie rzucisz choćby nie wiem co, ale kopie super), zostawienie sobie na bard tripy po psychodelikach albo zjazdy po stimach/skręty po opio.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.