26 lipca 2019Psilosoph pisze: Mnie zastanawia, jaka jest różnica odstawienia poszczególnych benzodiazepin.
Tzn. benzodiazepiny mają różne profile działania, jak jest ze skrętem? Występuje w różnej formie? Różnym nasileniu?
Zakładając, że osoba jest mocno wjebana, w duże dawki benzo, przy czym każda w inne.
Ja osobiście przeżyłem skręta po alprze, skutki książkowe.
Podsumowując, rodzaj benzodiazepiny ma jakikolwiek wpływ na skręta?
hammerzeit pisze:Ogólnie objawy są bardzo podobne, ale chyba najwięcej zależy właśnie od zastosowania leku, czyli po alprze lęki, po lorku bardziej w stronę bezsenności, klon i rolki - drgawki. Oczywiście w dużym uproszczeniu, ale np. zastanawiam się, czy mimo, że jeśli alprazolam nie ma praktycznie działania przeciwdrgawkowego, to przy skręcie mogą one wystąpić? Jeśli tak, to pewnie w mniejszym stopniu niż przy klonach, które głównie służą do ich zapobiegania. Noi podobna sytuacja - skręt po klonach, bezsenność ofc. występuje, jednak nie mają stricte działania nasennego, więc czy bezsenność będzie krótsza, słabsza niż po zolpidemie/zopiklonie?26 lipca 2019Psilosoph pisze: Mnie zastanawia, jaka jest różnica odstawienia poszczególnych benzodiazepin.
Tzn. benzodiazepiny mają różne profile działania, jak jest ze skrętem? Występuje w różnej formie? Różnym nasileniu?
Zakładając, że osoba jest mocno wjebana, w duże dawki benzo, przy czym każda w inne.
Ja osobiście przeżyłem skręta po alprze, skutki książkowe.
Podsumowując, rodzaj benzodiazepiny ma jakikolwiek wpływ na skręta?
Wiem co mówie.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.