Ogólnie sport obniża ciśnienie na dragi, bo jak człowiek ledwo na nogach stoi, to nic mu się już nie chce, a i czas szybciej leci :D
Układ nagrody się odzywa.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Partner walczy z uzależnieniem od koksu.
Teraz już 8 dzień w domu bez dragow (dodam ze poprzednie wszystkie detoksy i wycieczki na terapie nie wypaliły bo zwiał), chyba spróbujemy na spokojnie w domu tym razem .
On bardzo chce to rzucić i wiem bo widzial ze bardzo walczy .
Jak mu pomoc i jak go motywować lub się zwracać w domu ? Co może pomoc? Proszę Pomóżcie jak domowo uspokoić i ogarnąć takiego typa !! Dziękuje
Żeby to miało ręce i nogi trzeba wprowadzić zmiany do swojego życia, zmienić procesy myślowe oraz to co siedzi w głowie. Jest to bardzo trudne do zrobienia w warunkach domowych, bo zwyczajnie nie posiadamy narzędzi jak to zrobić. Samo utrzymanie abstynencji to za mało.
Z takich podstawowych zaleceń: odciąć się całkowicie od towarzystwa które bierze, powyrzucać ich numery telefonu itd, pozbyć się z domu przedmiotów które kojarzą się z narkotykami, bo te wyzwalają głody, poszukać jakiegoś konstruktywnego zajęcia, nowe hobby, zainteresowań, unikać miejsc które kojarzą się z ćpaniem, ogólnie unikać wszystkiego co się z ćpaniem kojarzy. Można sobie zrobić bilans strat, co straciłem przez ćpanie i za każdym razem, gdy przychodzi głód wzmacniać te negatywne symptomy oraz pozytywne co mi da życie bez narkotyków. Poszukać jakiś trzeźwych nowych relacji, może w Waszej okolicy są spotkania NA? Można wprowadzić Program 24h i program HALT (do wygooglowania).
Również w miksie do tego często ale nie zawsze pomocne jest zioło. Człowiek na fazie to szczęśliwy człowiek, a jak już się wjebie w zioło, to rzucanie zioła nie jest trudne. W ogóle minimalna dawka to jedna sztuka na tydzień np. w sobotę i efekty czuć cały tydzień. Choć u niektórych występuje odwrotny efekt, ale to zależy od osoby i rodzaju używki, że po ziole następuje duża chęć przypierdolenia czegoś innego, aczkolwiek to nie zawsze występuje.
CBD też może być pomocne.
Kompletne odciecie od kasy i wydzielanie jedzenia / używek przez kogoś innego. Kompletne bo inaczej uzbiera na koks albo jakieś inne zamienniki.
Aha i po paru dniach może dostać sraczki, ale ja wolałem sraczkę niż ten cholerny ból w środku głowy, który znają tylko narkusy.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.