Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
1.Czy lubisz jarac ?
1.Cały czas.
444
39%
2.raz w tygodniu.
160
14%
3.Jaram i miksuję
226
20%
4.Nie miksuję bo to Świętokradztwo.
59
5%
5.raz w miesiącu.
116
10%
6.Jaram jak ktoś postawi.
123
11%

Liczba głosów: 1128

Zablokowany
  • 509 / 25 / 0
Każdy pomysł, który nie będzie kończył się wyrokiem albo zawiasami będzie dobry, obecne prawo narkotykowe w tym kraju to patologia.
  • 2714 / 513 / 0
06 lipca 2019onlynatural pisze:
Co sądzicie o propozycji Liroya,tzn.karze do 50 zł przy max 10g.Dla mnie to karzeł już pokazał swoje prawdziwe ja,bo wyłamał się z konfederacji i teraz nic z tego nie będzie,ponieważ nie otrzyma mandatu.On w wywiadach mówił tak niby przekonująco,ale dla mnie to nierealne za PiSu.(Żeby nie było że jestem za jakąś partią bo wszystkie pierdole.Jedne mniej,drugie bardziej,lecz nie chce wszczynać dyskusji o polityce)
A za czyjego panowania wprowadzono medyczny susz konopi z THC? Za PiSu i to dzięki temu "karłowi" jak go nazywasz, dlatego u mnie za to ma dożywotni szacunek. Gdyby ktoś 10 lat temu mi powiedział, że to właśnie za kadencji aktualnej partii rządzącej zostanie wprowadzone zioło do aptek wyśmiałbym go, a prędzej uwierzył w to, że Lwów zostanie przyłączony do Polski.
Trzymam mocno kciuki za ten pomysł i jego realizację - oby jak najszybszą. Najważniejsze, że nie zajmuje się tym pajac pokroju Palikota czy Korwina, ponieważ wtedy jedynie moglibyśmy liczyć na festiwal żenady.

Dodam tylko, że również nie chce wyjść na zwolennika jakiejkolwiek partii, bo polityką najzwyczajniej w świecie się brzydzę.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 100 / 15 / 0
Ale zrozumcie że konfederacja miała małe szanse,a teraz po wyłamie Liroya i tego od browaru Ciechan,ma praktycznie zerowe. Jak to będzie wyglądać? 2%,1% i 0,5%? Przecież to oczywiste że nie przejdą,więc ich pomysły o tym mandacie 50 zł uleciały z dymem. Nie chcę wyjść na jakiegoś fana teorii spiskowych,ale cel w tym jakiś był.Nie sądzę żeby Liroy nie zdawał sobie sprawy że podzialy nie są dobre.Przynajmniej gdyby mu zależało to by tak nie zrobił. Ktoś musiał niezle posmarować,a medyczna marihuana musiała w końcu być,tego domagało się społeczeństwo.Zgodzę się z tym że Liroy był katalizatorem w tej kwestii.
:skret: :bongo: :liść:
  • 2714 / 513 / 0
No nie ma co gdybać, nam jako zwykłym śmiertelnikom zostaje jedynie trzymać kciuki. Skoro Liroy twierdzi, że sam prezes jest zainteresowany tematem depenalizacji i serio udaje się do niego na rozmowy może po prostu coś w tym być. Najważniejsze, że pierwszy krok, to znaczy medyczna marihuana, został zrobiony i nikt nie zadaje głupich pytań czy marihuana jest z konopi :)

Liroy mówił, że owa depenalizacja ma przejść do końca aktualnej kadencji, bądź na samym początku kolejnej. Osobiście myślę, że rzeczywiście coś w tej kwestii może ugrać i w to szczerze wierze, a raczej chcę wierzyć.

Na pewno jako osoba, która z każdym politykiem o tym normalnie potrafi porozmawiać ma o wiele większe szanse niż przytoczony przeze mnie wyżej Palikot, który jedynie chciał wzbudzać tym kontrowersje, czy Korwin rzucający tekstami o Hitlerze. Myślę, że scyzoryk obrał całkiem dobrą taktykę tj. organizowanie w sejmie spotkań dotyczących marihuany, przedstawianie różnych badań i nie wzorowanie się na odległej Kanadzie czy USA, a na naszym bliskim sąsiedzie - Czechach, oraz tym jak taka depenalizacja wypadła u nich. A na koniec najważniejsze: unika tworzenia podziałów w sejmie. Dla zarówno lewej strony jak i prawej jest generalnie neutralny.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 12598 / 2437 / 0
Z tego co wiem, Korwin przedstawiał wizję zalegalizowania praktycznie wszystkiego - a selekcja naturalna sprawi, że ostaną się tylko ogarnięte jednostki.
Jest tu faktycznie coś z Hitlera, ale trudno nie przyznać mu racji. Toć w bliskich nam Czechach właśnie tak zrobili (czyż nie?)
Ja się z nim akurat w tej sprawie zgadzam - legalne, czy nie, od narkotyków umierali, umierają i będą umierać ludzie.

Niestety (albo i stety, bo ciężko powiedzieć, jak skończyłoby się dojście Korwina do jakiejkolwiek władzy) na chwilę obecną Pan Mikke nie ma już chyba szans na poparcie.

Pan Scyzoryk faktycznie wprowadził nam medyczną, ale nie do leczenia. Koszt miesięcznej kuracji (suszem roślinnym) przekraczający wysokość emerytury? Kolejny przewał i ktoś nieźle zarobił zapewniając rynek dla monopolisty.
  • 2714 / 513 / 0
Z tym Hitlerem nie chodziło mi stricte o depenalizację narkotyków, a o generalną jego argumentację w wielu innych kwestiach. Zgodnie z nową zasadą erystyki każdy kto przytacza Hitlera z automatu przegrywa dyskusję i osoby postronne zaczynają owego mówce postrzegać w złym świetle. Polityka to generalnie brudna gra. Trzeba kłamać i obiecywać ludziom złote góry, a nie mówić o tym co tak naprawdę chce się zrobić. Tak naprawdę 3/4 społeczeństwa to jedno wielkie stado baranów, które można kupić zwykłym prostym hasłem, potem go nie zrealizować, a za następnej kadencji rzucić nowe. Korwin tego nie potrafi i dlatego nigdy nie wygra, zamiast kłamać z uśmiechem na ustach woli opowiadać jakieś bzdurne anegdoty o III Rzeszy.

Też uważam, że wszystkie narkotyki powinny ulec depenalizacji, ponieważ ściganie konsumentów jest bezsensowne i kosztowne, natomiast jeśli chodzi o liberalizm jesteśmy sto lat za Czechami. Jeśli przejdzie u nas depenalizacja marihuany to już i tak będzie ogromny sukces.

Tak, jak najbardziej zgadzam się, że koszt leczenia medyczną marihuaną jest absurdalny. Gdzieś tam ostatnio widziałem wywiad z Liroyem w którym twierdził, że prezes sam przyznał, że źle rozegrali sprawę importu suszu i aktualnie pracują nad tym, aby mógł być uprawiany przez polskich rolników oraz przez polskie przedsiębiorstwa produkujące medyczną marihuanę za granicami naszego kraju. Nie tylko ze względu na absurdalne ceny, ale również ze względu na rosnące zapotrzebowanie, któremu nie są w stanie sprostać. Jak to wyjdzie w praktyce i czy nie są to jedynie puste słowa przekonamy się wkrótce.

• 181 / 13 / 0
Mam do was zajebiście ważne pytanie.Też tak macie że tego samego dnia gdy was puści nadal macie taka derealizacje? Na 2 dzień zazwyczaj przechodzi takie uczucie no nie wiem jak to dobrze opisać niby trzeźwy ale w umysł tak kurwa nie do końca.Pomaga sen zazwyczaj w moim przypadku.
Co do jakości towaru jest bardzo dobry.
  • 12598 / 2437 / 0
Nie wiem do końca, czy o to Ci chodzi, ale chyba mówisz po prostu o porannej (czasem przedłużającej się do końca dnia - np pierwszy raz z Blueberry Kush trzymało mnie mocno właściwie 24 h) zamułce. Objawy różnią się w zależności od palonej odmiany, czy było z alkoholem, co paliłeś przez kilka dni przed "zdarzeniem"... : )
Generalnie tak, też to mam - jak chyba każdy.
  • 1229 / 181 / 0
07 lipca 2019ZieloonyWidmo pisze:
Mam do was zajebiście ważne pytanie.Też tak macie że tego samego dnia gdy was puści nadal macie taka derealizacje? Na 2 dzień zazwyczaj przechodzi takie uczucie no nie wiem jak to dobrze opisać niby trzeźwy ale w umysł tak kurwa nie do końca.Pomaga sen zazwyczaj w moim przypadku.
Co do jakości towaru jest bardzo dobry.
'
no jasne że tak. nie przeszkadza mi to ale nie powiem dosyć dziwne to jest heh :) takie dziwne poczucie w bani i jak się patrzy w koło, ciężko to opisać ale doskonale wiem o czym mówisz
  • 144 / 8 / 0
Kurwa jutro albo pojutrze hajs i leci piątunia. Nie mogę się doczekać [emoji847]
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).