06 lipca 2019Fatmorgan pisze:Wrzuć jeszcze raz załącznik, albo wstaw fotke na zewnetrzny serwer i poda linka bo to co dodałeś nie działa06 lipca 2019ada5iekv1 pisze: Halo dzień dobry,
s
Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko w porządku.
Kapelusze na prawdę potrafią nabrudzić.
Zobacz na zdjęcia z psilosophy.info, idealny przykład:
Możesz śmiało jeść
Pewne zakażenie.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Jest jakiś gatunek, czy raczej odmiana cubensis, którą moglibyście polecić na pierwszy raz (a siłą rzeczy też i na wiele następnych razy miejmy nadzieję ;)? Mam tu na myśli tak kwestię samej mocy grzybków (choć przekopując masę wątków spotkałem się z opiniami, że poszczególne odmiany raczej nie mają takiego wpływu, liczy się s&s) ale i kwestię łatwości uprawy - relatywnie, bo domyślam się, że dla wielu z Was sam growkit jest banalnie prosty, aczkolwiek nie mam jakiegokolwiek doświadczenia ani z grzybami ani z uprawą/hodowlą czegokolwiek - dlatego chciałbym zminimalizować szansę na fuck-up.
Myślę o B+ bo podobno mają duży margines błędu jeżeli chodzi chociażby o temperaturę itd., ponadto nie są najmocniejsze - a jednocześnie chyba nie zawiodą dość mocno wywindowanych przez lata przygotowań do pierwszego w życiu tripa psychodelicznego oczekiwań? Na pierwszy trip wolałbym niby coś lżejszego, aczkolwiek skoro growkit może wydać całkiem sporo grzybków, na całkiem spory czas, zakładając oczywiście pomyślność całego przedsięwzięcia - pomyślałem jeszcze o Golden Teacherach, ale to chyba wyłącznie dlatego, że urzeka mnie sama ich nazwa, a to raczej nie najlepszy powód ;)
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi!
Mocą też bym sobie nie zawracał głowy przy różnych odmianach Cubensis.
Poszczególne grzyby/rzuty różnią się mocą. Czasem znacznie, czasem nie.
Weź obojętnie jaką odmianę Cubensis która wpadnie Ci w oko - i działaj.
Kultywowałem microdosing pakując sproszkowane grzyby w kapsułki.
Proch grzybowy z różnych partii dokładnie mieszałem.
Tak jak to było w poradnikach.
I tak mi zostało, że zawsze tak robię.
Lubię wiedzieć jakiej mocy się spodziewać, a ten sposób mi to umożliwia.
Rzadko już używam całych grzybów, częściej wywar z prochu grzybowego.
Polecam.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.