...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1008 / 204 / 2
SSRI to leki pierwszego rzutu, najsłabsze i jednocześnie najbezpieczniejsze, dlatego tak ochoczo się je stosuje, ale to nie znaczy, że są jakieś super. Jednak mogą być dobrym wspomagaczem do psychoterapii, bo dopiero takie połączenie może dać jakieś zauważalne, pozytywne i trwałe efekty.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3177 / 888 / 5
2 tygodnie detoxu, jedynie wino wypiłem. Teraz utrzymać do końca sierpnia, konkretnie poćpać i znowu detox. :patrzy:
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 1 / / 0
Ostatnio ostro przesadzalem z alpra i diazepamem, na poczatku normalne dawki z powodu silnych lęków 1-2mg alpry,

ale po jakims czasie potrafilem zjesc 6-8mg alpry na dzien (naprawde przykre sytuacje w zyciu mialem w ostatnim czasie)

a jak juz nie mialem alpry to po 100-200mg diazepamu (juz tak z poltora miesiaca w ciagu bzd)

co mam powiedziec w szpitalu? uwierza w te dawki? i jeszcze jak powiem ze jadlem po 2 paczki relek na raz?
  • 1008 / 204 / 2
Na luzie. Ja wjechałem do szpitala na 6mg alpry +4mg klona, a i tak było już ze mną źle, a potem poznałem osoby, które brały 2x większe dawki ode mnie i siedzieli po pare miechów na detoksie.
Mów prawdę, całą prawdę i tylko prawdę, a wszystko będzie dobrze :)
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 993 / 50 / 0
szpital po benzo? co 3 tygodnie zchodzic z dawki i odstawienie bezstresowe ... nawet jest strona z rozpiska jak schodzic
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 8103 / 907 / 0
@domino_jachas
Ale w szpitalu jest łatwiej, mniej bodźców.Chodzi mi o to, ze jak odstawiamy w domu to musimy liczy się z wyjściem chociażby do sklepu i tu mogą pojawić się niespodziewane lęki.
Na detoksie dostaniesz odpowiednia ilość leków i pod okiem lekarza będziesz stopniowo schodzić.Odstawka w domu jest dobra dla osób z krótkim stażem oraz dla tych co brali male dawki.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1008 / 204 / 2
06 lipca 2019domino_jachas pisze:
szpital po benzo? co 3 tygodnie zchodzic z dawki i odstawienie bezstresowe ... nawet jest strona z rozpiska jak schodzic
Jak nagle Ci się kończy cały zapas i nie masz jak ogarnąć recepty to przy takich dawkach szpital jest jedyną opcją.
  • 92 / 16 / 9
Sygnał by zrobić przerwę jest wtedy, gdy chcesz wejść na hajpa i przez pół minuty musisz sobie przypomnieć że chciałaś to zrobić. %-D
  • 2372 / 315 / 0
Słuchajcie, jak wygląda kwestia przyjęcia na program (metadon) w Wawie ? Chodzi mi o to jak szybko można to załatwić i jak to wygląda ? Chce jutro podjechać na Nowowiejską do szpitala i się zapisać. Z tego co pamiętam to najpierw muszę się zobaczyć z lekarzem, jemu mówię co i jak, że rok ciągu na helu z krótkimi przerwami po parę dni a raz nawet 8 dni ale znowu wróciłem i chcę wskoczyć na metadon bo nie widze innej możliwości ogarnięcia się. Myślicie, że to wystarczy ? Czy najpierw trzeba przejść przez detoks ? Ale to byłoby bez sensu..Jakbym się odtruł zupełnie to raczej bym ćpać zamiennika nie chciał....Do tego ja już jestem stary (40+ lat) i już o trzeźwość się swoje wywalczyłem z chujowymi na koniec efektami... Jest szansa, żeby po jednej wizycie można było wskoczyć na program ? Czy może w innym miejscu lepiej ? Np. Dzielna albo Sobieskiego (ale tam to chyba nie ma programu). Potrzebuję szybko wskoczyć na tego mietka (bupry nie chce bo chujowo mi ze skrętem pomaga) i zastanawiam się jak to najlepiej załatwić.
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 3406 / 534 / 0
No @UJebany dobrze piszę, ja już cisnę 5 tydzień na detoksie z kratami w oknach, nawet na dworze nie byłem, w chacie setki razy nie mogłem rzucić, opio już odstawiłem dobrze, bzd też w sumie, sny dobre wracaja, dziś miałem taki że zakochałem się w śnie w dziewczynie xd masakra, jak cpałem to zero snów, przytyłem trochę, a na 6 sierpnia bezpośrednio mam termin na nowy dworek, tam powrócę do piłki nożnej mam nadzieję że wezmą mnie do składu i będę jeździł na te mistrzostwa, jak ktoś będzie z hajpa dawać cynka ;)
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.