Więc mogę potwierdzić jak to inna dziewczyna z forum mówiła, żarcie thio prowadzi wrzodów i przeżartego żołądka przy dłuższych ciągach. A popijanie colą, że niby kurde "anihiluje sulfosyf" zaliczam do bajek.
15 czerwca 2019rockens pisze: Ile brałeś thiocodin, masz pewność, że to właśnie sulfo był przyczyną Twoich problemów? Rozwiń trochę, bo mnie zaciekawiłeś
Sulfosyf coś robi z gruczołami oskrzelowymi i nagromadziło mi się syfu, ropy, krwi i innych ciekawych rzeczy w lewym płucu. Nie pamiętam jak do szpitala trafiłem, ale według lekarza w stanie agonalnym. Do tego z 3 razy "umarłem" i załączały mi się objawy odstawienne i nie mogłem zgrać się z respiratorem (najpierw trzęsawka, potem zalanie zimnym potem,utrata przytomności.... Na fentanylu!
Teraz jest okej, oprócz zapierdalającego jak Messerschmidt metabolizmu
15 czerwca 2019Codeine420 pisze: A tak w ogóle każdy powtarza z tą colą, a czy to musi być koniecznie cola? Czy chodzi tylko o po prostu Co2? Czy więc wystarczy cokolwiek gazowanego?
16 czerwca 2019TrzymamSzafe pisze: kodeinę w sumie ~8 lat, najpierw przepłuczki z Antidolu, dopiero po 4 latach Thiocodin. Przez ostatni rok raczej małe dawki, 240-720mg + ofkorz Coca-Cola bo neutralizuje sulfosys!!!(PS. To prawda) benzo +piwo. Żołądek był "głośny" już od dawna więc wiedziałem, że coś jest nie tak, ale nie sądziłem że z płucami też.
A ten wrzód na dwunastnicy to pewnie sprawka kody.
Dzięki wielkie, żaden ośrodek, żadna terapia ani terapeuta nie da Ci tego co ja tam przeżyłem;)
15 maja 2019fusy pisze: Zdarza się wam czasem że gdy kodeina zejdzie już to samopoczucie leci na łeb na szyje?
Taki efekt pojawia sie u osob, ktore juz trochę biorą.
A juz najgorzej kiedy sie wezmie kode na skrecie.
Mnie jak skret wejdzie i wezme kode to koda na mnie w ogole nie podziala i na sto procent będę miał nastrój skopany.
dlatego unikam skrętów
głównie zalezy to od tolerki
15 czerwca 2019TrzymamSzafe pisze: Uważajcie cyborgi, którzy myślicie że jesteście niezniszczalni, trafiłem ostatnio do szpitala z masakryczną niewydolnością oddechową (pewnie sprawka sulfosyfu i jego działania na płuca) do tego po dwóch tygodniach zacząłem śrać krwiąNajlepszy był jeden lekarz co się na mnie spojrzał i powiedział "zróbcie morfologię" Wkurw pielęgniarek i pielęgniarzy był niemiłosierny, prokuraturę chcieli wzywać
Miałem szczęście, że trafiłem na najlepszego chirurga w mieście i mnie poskładał. Diagnoza krwawienie z dwunasticy i wrzody plus jeden co chciał już wskoczyć na wątrobę. Nie pamiętam tego dokładnie, bo dawali mi combo leków (jeden nie dawał rady), bodajże fentanyl, coś na dex i jakieś inne wynalazki, na początku musieli z oddziału położniczego pożyczać leki, bo nie mieli, a tamte same nie dawały rady. No i oddychanie respiratorem w połączeniu z cewnikiem nie należy do najprzyjemniejszych
![]()
Więc mogę potwierdzić jak to inna dziewczyna z forum mówiła, żarcie thio prowadzi wrzodów i przeżartego żołądka przy dłuższych ciągach. A popijanie colą, że niby kurde "anihiluje sulfosyf" zaliczam do bajek.
[cut- niepotrzebne wyzwiska//picabia] i masz slaby zoladek xD
ja biore ogolnie z 5 lat, od 3 codziennie, od 2 biore po 2-3 razy dziennie i nigdy mnie po thio zoladek nie bolal, nie mam wrzodow ani nic takiego, przyczyna musialo byc u ciebie co innego albo slaby nadwrazliwy zoladek albo picie browarow i wodki do kody
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.