Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 13 • Strona 2 z 2
  • 209 / 15 / 0
U mnie to przede wszystkim łeb - deprecha na maksa. W porównaniu do kody skret po tym to piekło ale psychiczne. O wiele gorszy jest tylko benzoskret, przy nim rzeczywiście Tramal się chowa.
  • 19 / 1 / 0
To może ja tez się wypowiem mimo, że biorę lecznico w dawkach 75 mg razy 2 tzn rano i noc.
moje objawy to biegunki, bóle mięśniowe, bóle stawowe (ale to chyba od łuszczycy), jadłowstręt (jedyne co przełknę na skrętce to kisiele i herbatki), psychicznie deprecha i człek by tylko leżał. jeszcze co chce ci się maga spać ale sen nie przychodzi. raz ci gorąco raz zimno i mega się pocisz. Istne tortury ;(
  • 415 / 54 / 0
@EnemyOfDolor bierzesz naprawdę niewiele więc raczej nie poczujesz tego co czują nałogowcy :) Idź do neurologa i powiedz mu o objawach. Przepisze ci jakiś środek polepszający odbiór otoczenia.
ODPOWIEDZ
Posty: 13 • Strona 2 z 2
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
[img]
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

[img]
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.