Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Jest tez grupa (calkiem niemala) ludzi , ktorzy bedac chorymi panicznie boi sie tykac jakichkolwiek substancji psychoaktywnych - bo dostana psychozy , lekow i "straca kontrole" .
Akurat mnie ten problem nie dotyczy i cpam bo i tak mam namieszane w bani od dziecinstwa
Często chorym w chronicznej fazie nałogu jest już wszystko jedno, wolą się poorać całkowicie, n x więcej cierpieć, a życie na trzeźwo jest dla nich nie do wyobrażenia.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Wiadomo, że po wejściu zwała zamienia się to w kurwa tragedię i obecnie za każdym razem gorzej i dłużej odczuwam konsekwencje takich wybrykow pomimo długich przerw itd. ale nic mi się daje takiego uczucia jak to. Właśnie dlatego mimo świadomości, że później będę żałować czasami nie wytrzymam i wezmę to gowno po raz kolejny. Po prostu czasami mi się wydaje, że na bani jestem bardziej normalna niż np po 3 miesiącach trzeźwości.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.