Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 907 / 0
Benzo RC, wszelkich ketonów.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 104 / 15 / 0
Ja nie mam zamiaru spróbować żadnego stymulanta no chyba ze roślinnego %-D
Choć życia przeżyłem nie więcej niż ćwierć, przecież są gorsze sposoby na bycie trupem niż śmierć :ojeju:
  • 2429 / 579 / 155
1) Jenkem
2) alfa-PVP
3) PCP
4) Karfentanyl.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nie chce hery i koki. Obawiam się uzależnienia
  • 317 / 78 / 0
Jenkem, większość RC poza psychodelikami, GBL, tantum rosa i inne kinder-dragi.
  • 3174 / 887 / 5
Deliriantów i opio (chociaż kilka różnych już jadłem to tylko majka poklepała "przyjemnie") i alfów różnych
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 51 / 2 / 0
Opio (wszelkie jego analogi), choć nie powiem... Raz spróbowałem kodeiny i nie zadziałała. Całe szczęście :P

I żadnych alf i innych tego typu stymulantów
  • 3 / / 0
ogólnie wszystkich dopów (niestety ciężko na nie nie trafić), mj oraz bielunia a także fentanylu
  • 27 / 2 / 0
heroiny...innych wstrzykiwaczy
Nigdy wiecej mj - rozluznia mi cialo, a nie umysl
Benzo tylko od biedy
  • 13 / 2 / 0
Miksu alfy z Clonem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.