Jako że jestem nowy na forum to chciałbym się przywitać ;) Jestem Grzegorz i mam 22 lata. Od dłuższego czasu zmagam się z lękami. Często staje się to wrzodem na tyłku, lecz są również spoko okresy.
Przechodzę do meritum. Po dłuższym okresie wzmożonego stresu zauważyłem luki w pamięci oraz trudność w skupieniu uwagi przy nauce.
Luki polegają na tym że czasami zapominam co miałem zrobić lub co mam powiedzieć. Moje pytanie brzmi czy Aniracetam może tutaj pomóc? Czy warto go połączyć z czymś?
Dodam również że chciałbym podejść nie długo do egzaminu na prawo jazdy który kiedyś oblałem 4 razy właśnie przez stres i dekoncentracje. Czy tutaj też aniracetam się sprawdzi? Jeśli nie to co może pomóc.
Narkotyków nigdy nie brałem ( zioło jaram bardzo sporadycznie) alkohol również może 3 razy w miesiącu w nie wielkiej ilości.
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)
Myślę, że może pomóc ale próbowałeś takich rzeczy w stylu: bacopa, ginko biloba, lecytyna , do tego dobra dieta, chia , krzyżóweczki.
Co do drugiego, to myślę, że powinieneś przed egzaminem wziąć 0.25 alprazolamu albo jakieś inne benzo w małej dawce doraźnie
pozdro ;)
Prawdopodobnie nerwica, zaburzenia w metabolizmie glukozy , problemy z hormonami płciowymi lub tarczycą. (albo jeszcze coś innego trudno powiedzieć jednoznacznie)
Spróbuj: (linijka to jedna opcja)
-BCAA + razowe pieczywo + izotoniki + ograniczenie jedzenia słodyczy + B-complex + zwiększenie ilości tłuszczy nienasyconych
-dziurawiec (najlepiej ekstrakt olejowy)
-BCAA + Tauryna + razowe pieczywo + izotoniki + ograniczenie jedzenia słodyczy + B-complex + Piracetam + zwiększenie ilości tłuszczy nienasyconych
Dzięki za odpowiedź!
Słodyczy nie jem w ogóle. Spróbuję jeszcze do tego dodać magnez+b6. A dlaczego BCAA? Ciekawi mnie co to ma wspólnego z moimi przypadłościami.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3566503/
https://en.wikipedia.org/wiki/Kynurenic_acid
2.Aniracetam-u nie polecam, bo zwiększa plastyczność mózgu w obszarach odpowiedzialnych za emocję.
03 maja 2019return_zero pisze: 1.Tyle, że BCAA powinno stymulować. Można dodać do tego tryptofan czasem lub zrobić przerwę od suplementacji 1/2 razy w tygodniu. (wtedy też brać tryptofan)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3566503/
https://en.wikipedia.org/wiki/Kynurenic_acid
2.Aniracetam-u nie polecam, bo zwiększa plastyczność mózgu w obszarach odpowiedzialnych za emocję.
Różaniec może być. Depresanum, Olimp Forsen (złożona mieszanka, trudno powiedzieć jak to zadziała), Tonaxinum Forte itd.
A Aniracetam się chciało brać, wbrew pozorom BCAA to są aminokwasy rozgałęzione. (Leucyna, Izoleucyna, Walina) Występują naturalnie w pożywieniu. Za dużo morze nie działać dobrze jak wszystko.
Ciężkich substancji staram się nie polecać.
04 maja 2019return_zero pisze: @glakuta1
Różaniec może być. Depresanum, Olimp Forsen (złożona mieszanka, trudno powiedzieć jak to zadziała), Tonaxinum Forte itd.
A Aniracetam się chciało brać, wbrew pozorom BCAA to są aminokwasy rozgałęzione. (Leucyna, Izoleucyna, Walina) Występują naturalnie w pożywieniu. Za dużo morze nie działać dobrze jak wszystko.
Ciężkich substancji staram się nie polecać.![]()
04 maja 2019return_zero pisze: Różaniec może być. Depresanum, Olimp Forsen (złożona mieszanka, trudno powiedzieć jak to zadziała), Tonaxinum Forte itd.
A z leków mogę śmiało polecić propranolol, jeżeli nie masz astmy. Wystarczy wyjaśnić rodzinnemu sytuację i jak się stresujesz, myślę, że nie będzie miał problemu z wypisaniem
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.