Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Dla mnie szeroko dostępna efka byłaby boskim zmiłowaniem- doraźny komponent NRI do SSRI. Fenidatów muszę unikać, bo mają za duży potencjał rekreacyjny.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Moim marzenien jest widziec hektary ephedry na kaszel , akurat na zmeczenie ale bez szalu no idealna.
Moze nie w kilogramach ale jako herbatka.
Mogla by rosnac u nas jak chwast 1 pokolenie wystarczy aby uczynic raj z Polski.
Jesli 1 pokolenie tzw.pionierskie wyda plon i urosnie 2 pokolenie juz powinna dostosowac sie do grzybow i powietrza w naszym kraju , nie mrozy tylko brak sniegu izolacji jest problemem.
Snieg to izolator napada go duzo ro oslania przed mrozem pod gruba warstwa sniegu jest cieplo.
17 lipca 2018NegatywneWibracje pisze: Zależy, kto czego szuka. Rekreacyjnie wartość efki jest b. niska, ale jako funkcjonalny stim + do redukcji dla ćwiczących jest świetna. Ale tutaj chodzi głównie o etnobotaniczną zajawkę. Potencjał efedryny jako bazy do dalszych "badań" to sprawa niewymagająca nawet uświadamiania. ;-) Gorzej z otrzymaniem czystej substancji w tym celu- to już raczej robota dla zawodowca.
Dla mnie szeroko dostępna efka byłaby boskim zmiłowaniem- doraźny komponent NRI do SSRI. Fenidatów muszę unikać, bo mają za duży potencjał rekreacyjny.
Zastanawiam się nad suszem z chin, kosztował już ktoś z was herbatki z niej?
(Mt 10, 33).
chciałem zapytać czy kupowaliście ephedre sinica z alliexpress, jako herbatę chińską, jest to legalne w Polsce? Czy UC przyczepia się do paczek? Miał ktoś jakieś doświadczenie z kupnem? Czy może coś grozić jak przejmą paczkę?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.