Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 270 / 26 / 0
Wiadomą rzeczą jest, że po większej ilości alkoholu można się spodziewać amnezji. Lecz może mi ktoś wytłumaczyć czemu jeszcze kilka lat temu mogłem wypić bardzo duże ilości a następnego dnia wszystko dokładnie pamiętałem, a teraz nawet po kilku głębszych, rano średnio mogę sobie przypomnieć co robiłem. Mówię o sytuacji gdzie nie jestem zalany w trupa i świadomie się kontroluje. Najczęściej rano patrzę na tel lub fb i widzę że jakieś głupoty ludziom pisałem =) Czy moze to być spowodowane okazjonalnym braniem benzo? Oczywiście mówię o sytuacji kiedy tych dwóch substancji nie łączę.
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 563 / 104 / 0
benzo jak najbardziej mogło tu odegrać role, ale raczej wiekszym winnowajcą jest alkohol , pare lat temu to mozg byl mniej przeorany , alkohol wplywa negatywnie an komorki nerwowe , jesli pijesz go za czesto to wydzielasz za duzo serotoniny dopaminy itp , po jakims czasie ,jezeli nie dajesz sie mozgowi zregenerowac to wlasnie dzieja sie takie rzeczy jak zaburzenia pamiec, nastroju , depresje itp , na hypku byl ostatnio chyba artykul ze mozg zaczyna sie regenerowac dopierto po okolo 6 tygodniach od ostatniego spozycia alkoholu (nie weryfikowalem czy to prawda ) no ale powiedz sobie szczerze kiedy ostatni raz miales np 2 tyg bez zadnego alko , przeorany mozg to i zaniki pamieci , proponuje detoks od wszystkich uzywek , pare miesiecy , zdrowa dieta , i powinno sie zaczac poprawiac , neurogeneza nie moze zachodzic jak ciagle czlowiek pakuje w siebie tą najpopularniejsza neurotoksyne :P
  • 270 / 26 / 0
Kiedyś nie piłem 4 miesiące - ani kropli. Czułem się jak młody bóg :D. W sumie chyba trzeba zrobić detox ponieważ powoli się obawiam co robię pod wpływem... już nie raz wylądowałem na sorze lub brałem udział w jakiś krzywych akcjach których w ogóle nie pamiętałem... Lecz wydaje mi się, że pamięć to chyba jednak benzo mocno zaburzyło ponieważ jeszcze jakieś dwa lata temu jak nie znałem tego pojęcia to mogłem i po 0.7l pamiętać wszystko .
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5801 / 1193 / 43
Trzeba uważać.
Możesz kogoś zajebać, położysz się spać i nawet nie wiesz o co biega.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 995 / 104 / 0
^ Takie sytuacje, to raczej po alko + benzo. Osoba obyta z alkoholem rzadko miewa urwane filmy - przynajmniej jak tak mam. Urywki to sie dzialy moze x lat temu na 18-nastkach itp. Obecnie nawet mieszajac alkohole z benzodiazepinami filmy mi sie nie zrywaja.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / 1 / 0
Jak się grubo łoi to i dzień z nocą się pierdoli .
Normalne zjawisko , im dalej w las to wiadomo , że pamięć się nie poprawi .
  • 182 / 34 / 0
@siostrorelanium Zazdroszczę , po dużej ilości alko > 0.5 czystego często mi się urywa film. Po drugie zazdroszczę bardzo drugiego, po alko plus benzo ( alpra zwykle od 0.5 do 3 ) odpala mi się tryb trip i potem budziłem się gdzieś daleko od domu ;p Na szczęscie są to już dawne historie. Podsyłam parę artykułów na temat pamięci:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15303630

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4412740/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2905804

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl ... 12-289.pdf
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.