Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1229 / 181 / 0
XR jest bardziej do depresji a nie nasennie bo poprzez inne uwalnianie trazodon równomiernie jest wydzielany z tabletki przez całą dobre, brak wyraźnego peaku który powoduje efekt nasenny jak w przypadku wersji CR.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 28 / 1 / 0
czasem taki dziwny uciskianie czuje w srodku i tak nastroj mi sie obniza, ogl jakos zle nie ejst ale tak mam od dosc bardzo dawna, mialem ogromne rpoblemy ze snem teraz biore minaseryne i trazadon do tego, sen mam spoko ale wlasnie ten ucisk takie dziwne uczucie w srodku i tak nasroj sie obniza i przez wiekszosc dnia taka obojętność czasem lepiej i wlasnie dlatego chcialem wlaczyc ten xr na dzien i cr na spanie
  • 2 / / 0
Co sądzicie o braniu kwetaplex 25mg na noc i rano Trittico XR? Chodzi szczególnie o lęki i jakąkolwiek chęć do życia.
  • 43 / 2 / 0
Ja od półtora tygodnia na sen dorzuciłem do mianseryny trazodon i pierwsze dni faktycznie bardzo dobrze się spało, ale działanie nasenne trazodonu bardzo szybko u mnie mija. Praktycznie już po niecałym tygodniu jest kiepsko. Niby zasypiam ale budzę się po 2-3 godzinach, czasem przysnę, czasem nie. Wybudzam się często w nocy i trazodon chyba działa moczopędne bo częściej muszę wstawać w nocy sikać. Niestety mianseryna w pojedynkę przestała działać.
Ale muszę czekać jeszcze miesiąc na wizytę do psychiatry.
  • 2199 / 366 / 0
Jak dla mnie nasennie słabe,
wole jakiegoś neurola zarzucić
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 582 / 75 / 0
Na mnie Trittico CR działa nie tylko nasennie, ale także stabilizuje mój nastrój w ciągu dnia i raczej nie odczuwam spadku potencjału działania przeciwdepresyjnego na przestrzeni godzin, jakkolwiek serotoninowa bańka jest rzeczywiście większa w godzinach porannych. Irytują mnie jedynie pojawiające się z rana efekty uboczne, którymi są zatkany nos (i w konsekwencji ból gardła) oraz krótkotrwałe, bo mniej więcej piętnastominutowe osłabienie fizyczne.

Dla mnie na pewno lepsze niż chociażby paroksetyna.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 60 / 30 / 0
Biorę 75mg przed snem. Tylko po dwóch tygodniach używania, działanie nasenne spadło praktycznie do zera.
  • 36 / / 0
05 maja 2019Azcer pisze:
Biorę 75mg przed snem. Tylko po dwóch tygodniach używania, działanie nasenne spadło praktycznie do zera.
Zwiększ dawkę o 25mg powinno pomóc ;)
  • 60 / 30 / 0
@Jan1nowak11
Pierdolę, od dawna śpię normalnie, a jak coś, to ewentualnie zarzucam 10mg diazepamu i elo :patrzy:
  • 36 / / 0
18 maja 2019Azcer pisze:
@Jan1nowak11
Pierdolę, od dawna śpię normalnie, a jak coś, to ewentualnie zarzucam 10mg diazepamu i elo :patrzy:
To prawa, to samo uslychalem od psychiatry, jak juz czuje ze bardzo nie moge zasnac to wtedy wrzucic benzo :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.