Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Potem jak już wszystko rozkruszę to daję parę kropelek wody na łyzeczkę z pyłem i połykam zapijając.
U mnie taka metoda od dłuższego już czasu całkiem nieźle się sprawdza. A i z łyżeczki zawsze łatwiej wylizać ewentualne przyklejone pozostałości niż np z moździeża.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell.
Podobno ~75%. Z takimi danymi przynajmniej miałam okazję się spotkać.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell.
22 kwietnia 2019wkurwionygnoj pisze: Orientuje się ktoś jaka jest donosowa przyswajalnosc, jeżeli chodzi o %? Od paru dni wale sniffem i podoba mi się ta droga podania, ale nie wiem czy mi się wgl opłaca.
Biodostępność w zależności od drogi podania
Doustnie (p.o.) - 60-87%
Donosowo - 46%
Doodbytniczo (p.r.) - 60-87%
Dożylnie ( i.v. ) - 100%
Szybkość działania w zależności od drogi podania
Doustnie (p.o.) - od 20 do 60 minut
Donosowo - ok. 10 -15 minut
Doodbytniczo (p.r.) - od 20 do 60 minut
Dożylnie ( i.v. ) - do 1 minuty
Czas działania w zależności od drogi podania
Doustnie (p.o.) - od 4 do 8 godzin
Donosowo - od 1 do 2 godzin, faza jest bardzo łagodna w porównaniu do innych dróg podania
Doodbytniczo (p.r.) - od 2 do 5 godzin
Dożylnie ( i.v. ) - od 30 minut do 2 godzin
Taka droga brałem metkata i bardzo mi się podobało.Nie czuć smaku tabletek, nie trzeba niszczyć śluzówki.Tylko wystarczy zrobić sobie lewatywę przed - co jest bardzo proste.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.