Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Organizm po prostu sobie odbił.
od jakiegos czasu zaczelam mowic przez sen ( kiedys tego nie mialam ) i uprzedzajac ewentualne pytania- nic nie zazywam.
czy ktos ma podobnie ? jakies porady ?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
26 kwietnia 2019Ankaaa pisze: sorry jesli nie na temat, ale nie wiem gdzie to napisac.
od jakiegos czasu zaczelam mowic przez sen ( kiedys tego nie mialam ) i uprzedzajac ewentualne pytania- nic nie zazywam.
czy ktos ma podobnie ? jakies porady ?
Miki12 pisze:też mam problem z higiena snu , ciagle chodze spac koło 2 w nocy , wstaje tez pozniej i jestem rozmemlany caly dzien :( eh
Współczuję tego rozmemłania, bo wiem jaki to jest dziadowski stan :/
06 kwietnia 2019Miki12 pisze: też mam problem z higiena snu , ciagle chodze spac koło 2 w nocy , wstaje tez pozniej i jestem rozmemlany caly dzien :( eh
Mozesz sprobowac melatoniny ale to po kortyzolu bo mozna zafalszowac wynik.
Ja 11h ostatni raz spalem jak cpalem oporowo.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Stteetart pisze:Zbadaj poziom kortyzolu i wroc.06 kwietnia 2019Miki12 pisze: też mam problem z higiena snu , ciagle chodze spac koło 2 w nocy , wstaje tez pozniej i jestem rozmemlany caly dzien :( eh
Mozesz sprobowac melatoniny ale to po kortyzolu bo mozna zafalszowac wynik.
Ja 11h ostatni raz spalem jak cpalem oporowo.
Ale jeśli już by chciał to kortyzol trzeba robić w tak jakby cyklu. Tzn jedno pobieranko o 7 rano i 2 około 20-21.
I tak z 2-3 dni z rzędu. Potem dobry endokrynolog i interpretacja wyników.
Nie zawsze podwyzszony kortyzol oznacza chorobę. Wystarczy jakiś stres i już masz skok.
Z kolei kortyzol w normie, przy sztywnej ramie dobowej oznacza, że powinno pogłębić diagnostykę.
Więc jeśli już robić to badanie, to tylko z interpretacja endokrynologiczna.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.