Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 302 / 2 / 0
Siema.
Od jakiegoś czasu zmagam się z tym problemem, od 1 kwietnia jestem po detoksie szpitalnym od opio. Po tym się to bardzo nasiliło pomaga mi jedynie dawka kwetiapiny i tisercinu w dawkach 300+300mg na sen. Mieliście podobny problem? Co wam bardziej pomagało?
  • 2209 / 369 / 0
z tych bezpiecznych to pregabalina, zioła
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 302 / 2 / 0
Zapomniałem, że przyjmowane przez mnie leki to wenlafaksyna, karbamazepina, sulpiryd, kwetiapina i lewomepromazyna. Zioła raczej kiepsko przy takich dawkach tych neuroleptyków.
  • 2148 / 269 / 0
Mi przy typowym ADHD/ADD pomaga MPH tak na 70% bo mimo iż jestem skupiony to i tak bawię się długopisem lub stukam nogą jakiś rytm. Ale nie bujam się jak cyce babci hehehe.
  • 216 / 16 / 0
Prl-8-53 zmniejsza ilość ruchów, podobnie zadziałają cholinergiki.
Uwaga! Użytkownik cyfrowypolsat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).