Środki powodujące przyspieszenie dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu. Obejmowane skrótem SAA. Głównie pochodne testosteronu, m.in. metandienon i stanazolol.
ODPOWIEDZ
  • 288 / 20 / 0
Ponieważ moim problemem jest niski testosteron wolny, przez SHBG ktore mam 65 a proviron zbija SHBG. Całkowity mam na dobrym pozimie. Ale chyba nie powinno byc takich duzych wachac skoro co 3 dni 300 ui biore HCG. A SHBG spada wraz z stezeniem testosteronu ?
  • 615 / 96 / 0
HCG To HCG, nie ogólnie Ci podniesie co nieco poziom testosteronu endogennego, ale on też ma swój okres półtrwania itd a na testosteron egzogenny wpływu nie ma. Ogólnie co do wahań najważniejsze nie jest samo wahanie ale samopoczucie, jeden bije prolo raz w tygodniu i jest ok, u drugiego co 5 dzień pojawią się problemy (głównie typowe objawy dla estro tj zły wpływ na samopoczucie, trądzik...itd).
Shgb nie spada wraz z testosteronem.

Jeśli shgb jest w normie, test wolny również nawet bliżej dolnej granicy a samopoczucie jest dobre nie zawracałbym sobie tym gitary.
  • 288 / 20 / 0
moje SHBG jest ponad norme gorzej niz u 70 - latka. Ja mam 65 a norma do 53
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2019 przez Kamral, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4603 / 2218 / 1
Kamral. Sprawa ma charakter kliniczny i wymaga leczenia w doświadczonej placówce endokrynologii. Najlepiej szpital uniwersytecki. Sam nie lecz się bo tylko zablokujesz endogenną produkcję i z tego jednego jajka wyjdzie jajecznica. Serio. Skierowanie od rodzinnego na cito - prywatnie do dr hab z tego szpitala na wizytę pierwsza - tam ustalenie terminu hospitalizacji. W szpitalu badania i dopiero leczenie. Sam nie naprawisz - tylko zepsujesz. Podobnie na forum nikt ci remedium nie da na oko, szczególnie, ze trzeba zrobić z 20 badań w tym obrazowe. Masz pewnośc, że to nie guz jakiś? NIe da sie tego wykluczyć. Idz do lekarza. Jeżeli już się leczysz i słabo idzie - zmień na lepszego.
  • 288 / 20 / 0
Nie no jestem leczony przez lekarza. SHBG moze byc podwyzszone przez wątrobe lub tarczyce. Caly panel badan watrobowych i tarczycowych plus USG mialem robiony wiec po prostu taka moja natura. Tak czytalem publikacje ze niektorzy po prostu tak maja. W stanach sie nie zastanawiaja tylko SHBG wysokie wchodzi sie na TRT poniewaz testosteron z zewnatrz zawsze zbije SHBG. U nas na szczescie u 2 lekarza ktorego trafilem zastosowal terapie. A tutaj po prostu konsultuje poniewaz na forach czasami mozna sie czegos dowiedziec.
  • 4603 / 2218 / 1
Ten sam lekarz zapisał jednocześnie HCG i testosteron? Czy oś podwzgórze - przysadka została zbadana? Bo albo przechodzisz na ciągłą HTZ, albo próbujesz HCG się leczyć.
  • 288 / 20 / 0
Wg badan podawanie HCG wraz z testostoronem jest wskazane a nawet obowiązkowe.

http://www.przeglad-urologiczny.pl/artykul.php?2773

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6087849/
  • 4603 / 2218 / 1
Tak, w sytuacji gdy masz zdrowe jądra - dwa. W przypadku gdy masz jedno i to słabo działające podawanie ciągle HCG to już duże ryzyko. No, ale skoro po badaniach lekarz tak ustalił i jest ok - to bierz. Tylko skoro jest tak dobrze, to po co tutaj piszesz? Chyba jednak jest coś źle? Prawda?
  • 288 / 20 / 0
ze co ? Ogromnym ryzykiem jest nie podawanie HCG. Male dawki HCG maja to na celu zeby jądro pracowalo tak jak wczesniej i nie zablokowalo go przez podawanie testosteronu z zewnatrz
  • 4603 / 2218 / 1
Dobra. Skoro rozmawiamy na takim poziomie, to podawaj zgodnie z zaleceniami lekarza - on najlepiej zna Twój organizm i to on ustala leczenie. Nie licz jednak, że ktoś Ci coś doradzi, skoro nie chcesz słuchać.
Tak na marginesie.
Podajesz takie dawki testosteronu, że produkcja wewnętrzna zostanie na pewno zatrzymana. HCG ma pomóc tylko powrócić do produkcji w sytuacji gdy chciałbyś np mieć za jakiś czas mieć dzieci i odstawisz HTZ.
Jak chcesz się dowiedzieć o tym jakie sa skutki uboczne stosowania HCG musisz poznać działanie osi przysadka podwzgórze jądra i w którym momencie hcg i gdzie wchodzi w interakcje i co to powoduje.

Zdrowia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.