Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 50 / 1 / 0
Panowie jestem w desperacji. Potrzebuję za wszelką cenę przypomnieć sobie hasło do kontenera TrueCrypt (ahh jeszcze szyfrowany jest kaskadowo).
Czy jest jakaś mixtura, która pomogłaby mi rozjaśnić chwilowo umysł (przypominanie sobie)?
Myślałem o jakimś antydepresancie + nootropy, np. wenlafaksyna + noopept.
Gdy nie odpisuje na PW pisać: dzinks9x@hyperreal.email
  • 31 / / 0
Szczerze wątpie żeby taka mikstura istniała. Spróbuj z medytacją. Mi osobiście w takich wypadkach głęboka medytacja bardzo pomogła. Możesz naprzykład spróbować z modafinilem lub jego pochodnymi. Powinno pomóc.
Pozdrawiam.
  • 37 / 1 / 0
PRL-8-53, miej głęboko na uwadze, że niektórzy po jej zażyciu przypominali sobie szczegółowy obraz całego dnia sprzed kilku laty. Jak dodasz do tego zapamiętywanie rachunku bankowego po pierwszym spojrzeniu to utrwalisz dodatkowe silne placebo które może wspomóc pożądaną reakcję twojej psychiki na tą subst.
Aczkolwiek flashbacki i podkręcony dostęp do zasobów pamięci długotrwałej to rzeczywiste efekty PRLa.
  • 50 / 1 / 0
23 marca 2019Nietzschego pisze:
PRL-8-53, miej głęboko na uwadze, że niektórzy po jej zażyciu przypominali sobie szczegółowy obraz całego dnia sprzed kilku laty. Jak dodasz do tego zapamiętywanie rachunku bankowego po pierwszym spojrzeniu to utrwalisz dodatkowe silne placebo które może wspomóc pożądaną reakcję twojej psychiki na tą subst.
Aczkolwiek flashbacki i podkręcony dostęp do zasobów pamięci długotrwałej to rzeczywiste efekty PRLa.
Hmm, to jest możliwe po pierwszym przyjęciu PRL? A jaka dawka?
  • 4 / / 0
Zalecana to 5mg; taka też była stosowana w badaniach sprzed kilkudziesięciu lat.
  • 50 / 1 / 0
Dziękuje za odpowiedzi.
Próbowałem miksów z wenlafaksyną, noopept, prl-8-53 i przy ich użyciu wykonałem słownik wszystkich ciągów jakie mi przyszły do głowy i.... niestety nie udało się. Jestem zły na siebie, dane prawdopodobnie poszły się ****ć (a najbardziej szkoda mi fotek) :( Cóż, życie....
Pozdrawiam.
  • 1290 / 367 / 0
Może jakieś neuroleptyki. Kiedyś dostałem neuro od kumpla i w ogóle byłem w pracy i gość zapomniał hasła do gmaila. Powiedziałem mu, żeby wziął te neuro na noc i faktycznie następnego dnia sobie przypomniał. A wyglądał na ześwirowanego.

Ja tam nie mam problemu z pamiętaniem haseł, używam imienia i nazwisko jakiegoś masowego mordercy i datę ataku. np. "andersbreivik22072011" i jak trzeba to odszukam w internecie bez problemu.
  • 880 / 365 / 6
Ja mam bardzo podobnie do ZX-a, tylko wpisuję treści całych psalmów biblijnych i niektóre korposystemy plują się, że za długie hasło, choć wiem ze jeśli coś ma zastrzeżenia do długości hasła, to najpewniej trzyma go w postaci jawnej, i robi to po to, żeby się zmieściło w bazie danych. Dobrym systemom które haszują hasło wsio rybka jak długie jest hasło.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 1893 / 182 / 0
Ja wymyślam sobie różne słowa i ciągi liczb plus znaki, np. PriumpkazebilbilHexenSzatan62447***
  • 50 / 1 / 0
07 kwietnia 2019ZX pisze:
Może jakieś neuroleptyki. Kiedyś dostałem neuro od kumpla i w ogóle byłem w pracy i gość zapomniał hasła do gmaila. Powiedziałem mu, żeby wziął te neuro na noc i faktycznie następnego dnia sobie przypomniał. A wyglądał na ześwirowanego.

Ja tam nie mam problemu z pamiętaniem haseł, używam imienia i nazwisko jakiegoś masowego mordercy i datę ataku. np. "andersbreivik22072011" i jak trzeba to odszukam w internecie bez problemu.
Wiesz może co to był za neuroleptyk?
ODPOWIEDZ
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.