Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Ale jest to jak najbardziej typowy objaw odstawienny. Glowa tez powoduje to ze te objawy sa wieksze.
U mnie doskonale sprawdza się bupra kiedy muszę z jakiegoś powodu odstawić, że tak to ujmę "tradycyjne opio". Elegancko likwiduje skręta, jednak nie od razu. W moim przypadku odbywa się to mniej więcej w ten sposób: dzisiaj wale ostatnią dawkę, rano budzę się na skręcie powiedzmy o 8:00 i czekam przynajmniej 8 godzin, dopiero wtedy zarzucam kawałek plastra (zazwyczaj 2x5cm). Pomaga po godzinie, a następnego dnia następny pasek i skręt zaleczony.
Jednak bupra ma też wiele minusów. Ja np. nie potrafie zejść z niej całkowicie gdyż skręt po takiej pół rocznej (tyle jechałem kiedyś na buprze) substytucji jest w kurwe gorszy niż po majce czy helu i trwa dużo dłużej niż 10 dni.
Reasumując, ja zawsze mam bupre w zapasie, by w razie potrzeby móc przetrwać bez skręta przerwy w stosowaniu moich ulubionych opio.
No i po odstawieniu bupry należy odczekać najlepiej dobę przed huknięciem M czy H.
Teoretycznie zaraz po zakończeniu działania helu / majki / kody, można podawać buprę. Ja jednak polecam poczekać do pierwszych objawów skręta i odczekać jeszcze kilka godzin, w zależności od tego co braliśmy w ciągu i jak długo on trwał. Przy majce / helu optymalnie dla mnie to 8h - 12h na skręcie przed zarzuceniem bupry, myślę, że przy kodzie spokojnie można pominąć ten krok, gdyż koda ma krótki okres półtrwania. Z doświadczenia wiem, że warto pomęczyć się kilka godzin na skręcie żeby zminimalizować ryzyko nasilenia się skręta po podaniu bupry zamiast zniesienia skręta. Dlaczego tak się dzieje? Po dokładne informacje odsyłam do tego działu buprenorfina.html oraz do Wikipedii. Generalnie chodzi o to, że powinowactwo buprenorfiny do receptorów opioidowych jest znacznie silniejsze niż powinowactwo kodeiny, morfiny czy heroiny (i wielu wielu innych opio) do tych receptorów. Tzn. że po takim przykładowo rocznym ciągu na helu, (ostatnia dawka dzisiaj wieczorem), gdybyśmy zarzucili buprę od razu rano, to może ona wtedy wyprzeć resztki helupy z receptorów i jedynym efektem będzie mega skręt instant. Natomiast jeśli przetrwamy jakoś ten dzień na skręcie to wieczorna dawka bupry jako tako zaleczy nam skręta, dopiero następna dawka zadziała jak należy (u mnie znosi całkowicie objawy fizyczne, objawy psychiczne to kwestia bardzo osobnicza, ale i w tym wypadku bupra daje rade.
Co do dawkowania: polecam zacząc od 2mg - 3mg do max 4mg na pierwszy raz - taka próba uczuleniowa (uwierzcie, bardzo różnie ludzie reagowali, niektórzy spali 2 dni po 2mg na dziąsło / pod język, gdzie przy biodostępności tą metodą ok. 30%-33% to się wchłonęło 0,6mg - 0,66mg)
Najłatwiej zdobyć plastry Transtec 70ug/h 40mg, zresztą wszystkie Transteci mają na 1cm^2 = 0,8mg czyli 1,25cm^2 to 1mg.
Mam dobrą bajere więc sępienie recek to dla mnie żaden problem, jeśli ktoś nie wie jak się za to zabrać to zapraszam na PW. Jeśli bedę dysponował wolnym czasem to postaram się pomóc.
I pamiętajcie: przerabiając do iv dajecie 1/3 dawki podjęzykowej.
@Ivival
Wszystko zależy od ośrodka. Byłem w Krakowie jakoś na początku 2016r i dostawałem Bunodol od kopa, ale byłem też w innych placówkach (w różnych latach tzn. i przed pobytem w KRK i po) i to co się tam wyprawia, w sensie dobierania leków (np Haloperidol jako substytut alprazolamu) i inne cuda to temat rzeka i nie na ten wątek.
W warunkach domowych z własnego doświadczenia również najwcześniej po tych 12-18h wrzucam pierwszy miligram/dwa , a po 4-6h kolejne partie - wcześniej niż 12h od ostatniego iniekcji nigdy się nie odważyłem. Każdy ma inny organizm i z czasem(doświadczeniem) wie na co sobie może pozwolić. Najbardziej uważałbym przy przechodzeniu z metadonu na bupre. A hel czy majka i.v. to 24h max 30 w zupełności wystarczy wg mnie odczekać.
Dziwi mnie fakt, że po aplikowaniu i.v. tylko kilku dawek(2-3 dni substytucji) a nawet jednorazowej muszę odczekać min te 24h by poczuć działanie innych opioidów w pełni bądź prawie w 100% i tak samo jest przy innych drogach podania jak s.l. czy p.r
a przecież teoeretycznie t1/2 przy i.v jest wyraźnie krotszy a co za tym idzie czas eliminacji z organizmu i opuszczenie receptorów powinno być szybsze.
Jak byłem poważnie nasączony buprą po kilku miesiącach substytucji to pierwsze objawy skręta wystąpiły dopiero po 48 godzinach a full skręt w 3 dniu i to się akurat zgadza z danymi nt jej farmakodynamiki.
Coś z czym nikt nie godzi się..."
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Jak gotuje hel z wodą i kwaskiem na łyżce to ile tą substancje podgrzewac?.
To ma wrzeć czy tylko sie troche podgrzać?
Pytam bo mam duze straty. Jak zrobilem ostatnio z 1ml wody to wyszło 0.3ml po grzaniu.
Może to wina filtra? Może być ucięty od papierosa czy za dużo w niego sie wchłania?
A wychodzi mi tego tyle, bo ogólnie to dobrze się rozpuszcza ten towar, który mam obecnie i w sumie od dłuższego czasu, jest w miarę jasny i czysty. Gdy dostawałam ciemną kość, którą trzeba było długo gotować, to bawiłam się pukawkami 5 ml (nie lubię ich, ja lubię 2 ml trzyczęściowe) i wtedy używałam 5 ml wody, które redukowały się do 3,5-4 ml. Także serio, więcej wody. Nie wiem dlaczego użyłeś tak mało.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Ziomek z wawki, heleniarz stary co go poznałem na odwyku
Dał mi helu ponoć z Berlina, palilismy sobie na legalu na ławeczce. Smród niesamowity do tego w głowie zaczęło mi się kolowac i się zrzygalem i czułem mega chujowo. Dorzuciłem 2mg alpry w domu i było całkiem ok.
Nigdy zero opiatow, dosłownie 5 paczek thio w calym zyciu.
Towar był jakiś nie teges czy tak się reaguje?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.