Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2429 / 580 / 155
Załóżmy taką sytuację.
Że jest dorosła osoba, agresywna. Miewa napady furii i bywa niebezpieczna, co wymaga leczenia. Ale najbliższa rodzina (zapewne z obawy) ani osoba zainteresowana nie zgadzają się na leczenie. Osoba bez rozpoznania choroby psychicznej, koło piędździesiątki, wykazująca cechy socjopatii. Stan somatyczny (w tym kardiologiczny) dobry.

I istnieje możliwość podawania jej haloperidolu bez jej wiedzy, dodając po kryjomu krople. I tu pytanie - czysto hipotetycznie od jakich dawek wypadałoby zacząć i do jakiego napoju najlepiej je dodawać, by gorzki smak kropli nie był odczuwalny?
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 995 / 104 / 0
Taurinn Ty na serio przerazasz %-D Jak nie szalenstwem w oczach to postami.
Co do pytania uwazasz ze delikwent sie po fakcie nie pokapuje, ze dostal po glowie halowpierdolem? %-D
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 580 / 155
@siostrorelanium Myślę, że osoba ,,niewtajemniczona'' może nie skojarzyć swojego samopoczucia z haloperidolem, o którym nie ma pojęcia %-D W sumie to niecodzienne, szprycowanie halopopierdolem po kryjomu, czyż nie? %-D
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 699 / 0
Do kawy lej i mów że taka kawa gorzka %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 3455 / 1121 / 0
Gdzieś o tym już kiedyś czytałam, jakiemuś zgryźliwemu dziaduniowi user [h] chciał podawać, ale zastanawiał się nad etyką takiego postępowania, hm...
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 8103 / 909 / 0
Dawkowanie haloperidolu w psychozach to 4 mg - 6 mg a w leczeniu agresji sadze, ze polowa tego co w psychozach.

P.S. Ale to tylko moje przypuszczenia, proszę podchodzić do tego z dystansem.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.