Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 914 / 0
Klonik dobry miętowy, ale już np: lorazepam smakuje typowa chemia i nie nadaje się do podania pod język.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1290 / 367 / 0
Mi rolki pod język wchodzą 15 min, tj kiedy czuć dobrze efekty a 30 min już jest full.
  • 1211 / 616 / 0
16 marca 2019UJebany pisze:
Klonik dobry miętowy, ale już np: lorazepam smakuje typowa chemia i nie nadaje się do podania pod język.
Jakbyś miał kiedyś jakiś fest atak paniki to nawet alpra spod języka by smakowała jak ambrozja. A lorazepam w smaku nie jest najgorszy, neutralny bardziej bym powiedział.

BTW: Ta karma to przez przypadek mi się kliknęła.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3120 / 1073 / 0
ja podjęzykowo w przypadku diazepamu czuję efekt już po 5 minutach, ale może być to delikatna autosugestia. po 10 minutach już dobrze wyczuwalne rozluźnienie. ta metoda sprawdza się w nocy, gdy coś mnie budzi, a nie ma czasu na czekanie, bo rano trzeba wstać.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 2 / / 0
alpra pod język smakuje jak typowa chemiczna goryczka, ciężko jest jej nie połykać od razu.
  • 613 / 187 / 0
Za to Sedam mam wrażenie, że specjalnie zaprojektowano do podania podjęzykowego :-P
  • 8103 / 914 / 0
Ostatnio przekonałem się pod język.Lorka i klona wyłącznie ładuje pod język.Przynajmniej wiem, ze na 100 % benzo się wkręci a nie będzie zalegać gdzieś w żołądku. :patrzy:
W wieku lat piętnastu
  • 613 / 187 / 0
Cóż, mnie nawet psych powiedział, żeby brać pod język ("bo szybciej działa"), więc chyba jest to jak najbardziej legitna droga podania. :-D
  • 8103 / 914 / 0
Mi tez w szpitalu zawsze zalecali pod język.Szybsze wejście niż p.o.
W wieku lat piętnastu
  • 52 / 3 / 0
20 czerwca 2019PanWifii pisze:
alpra pod język smakuje jak typowa chemiczna goryczka, ciężko jest jej nie połykać od razu.
Mnie tam nie przeszkadza ten smak, nawet jak używam sporadycznie w trudnych momentach, samo zapodanie pod język i ten smak juz sam w sobie mnie ciut uspokajał bo wiedziałem ze lada moment nerwy/lęki będą „log out”
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.