ja mam już red no 2 i regularnie sprawdzam rejestr leków, kiedy będą kolejne odmiany. to będzie mój kolejny zakup na 100%
Miętowy3- nie wiem co tam miałeś na myśli, nie czytałem wszystkich postów w tym wątku, zobaczyłem że ma tytuł "medyczna marihuana w Polsce". Jak pisze coś nie na temat, to daj znać.
23 marca 2019UltraViolence pisze:Ja właśnie nie mogę się doczekać tej opcji z 10%+ THC i 10%+ CBD. Takie kozaki co mają po 20%+ THC mam na co dzień spod lampy :)23 marca 2019siostrorelanium pisze: Tyle ze w tym przypadku wolalbym recepte do kosza wyrzucic niz zaplacic taka kase za 9 czy 10% THC.
Ewentualnie wrzucić do boxa jakieś strainy CBD, ale to raczej pomysł na zimę.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Z drugiej strony w Japonii placi sie 220 zl za gram, i to na ulicy, wiec zawsze moze byc gorzej:-)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.