Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 174 / 36 / 0
To któryś z kolei wątek w tym dziale, który piszę, ale piszę nowy tylko z tego względu, że nie ma wiele wspólnego z poprzednimi. Leczę nerwicę, depresję I fobię społeczną od dawna, przerobiłem dziesiątki leków, antydepresanty, neurole, anksjolityki, nic nie pomaga. Pomogła raz, a właściwie dwa razy, sertralina, był to też mój drugi lek. Załączyła się po 6 tygodniach, na dawce 100mg, poczułem hipomanię, generalnie czułem się zajebiście, zero natręctw, depresji, nic. Jedynie, i to chyba ważne, byłem okropnie bezsenny. Trwało to może z kilka dni i zacząłem potem czuć się beznadziejnie, tak bardzo, że byłem zmuszony ją odstawić. Po odstawieniu znowu hipomania, super nastrój, bezsenność, chciało mi się ruchać wszystko. I stąd taka moja teoria, że może antydepresanty nie chcą na mnie działać, bo nie mam problemu stricte z serotoniną, lecz z dopaminą? Jedyne co mi się nie zgadza, to to, że mam normalnie przedwczesny wytrysk i ssri zwykle go opóźniają, ale to nie musi chyba być przez wysoki poziom dopaminy koniecznie. sertralina działa na dopaminę, ale chyba na chwilę tylko, stąd mogła wyniknąć kilkudniowa poprawa nastroju, a później okropny dół. Wszystko by się zgadzało z tą bezsennością, wysokim libido i tylko kilkudniowym nastrojem. Co o tym myślicie? Może pomogłoby mi coś, co działa na dopaminę, bupropion? Czy może ona mieć związek z nerwicą?
Uwaga! Użytkownik mrwelladjusted nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 626 / 121 / 0
Próbuj może baclofen. Ma tez działanie przeciwlękowe. Nakręca człowieka, motywuje a zarazem ma podobne działanie do benzo lecz nie zamula. Wydaje mi się że działa na dopaminę. Moja subiektywna opinia.
  • 1974 / 519 / 0
sertralina działa na dopaminę chyba w dawce 200mg?
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 626 / 121 / 0
Jeśli koniecznie chcesz się bawić antydepresentami to moklobemid jest na dopaminę dobry, a już tak mocniej to selegilina.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.