Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
04 marca 2019UltraViolence pisze: @sarin0506 weź kilka buchów mniej. Zioło za pierwszym razem może działać albo za mocno, albo w ogóle. W Twoim przypadku była to ta pierwsza opcja. Nabij lufę, ściągnij buszka, poczekaj 5 - 10 minut (niektóre odmiany to bomby z opóźnionym zapłonem). Jak jest ok to pozostań przy tym, jeśli za słabo dopal dalej. Dodawałeś tytoń? Jeśli tak, to to mógł być główny powód Twoich wymiotów. tytoń z ziołem działa mocno zmulająco - zwłaszcza na osoby, które na codzień nie palą papierosów.
Narzeczona (a obecnie żona) kumpla, z którymi wynajmowałem 6 lat mieszkanie paliła tyle, co my (czyli przy każdej okazji). Nigdy nie zapomnę, jak pierwszy raz przygotowałem jej wiadro (właściwie to przygotowałem pod siebie, ale nabiłem za dużo :))
Ona jednak nie próżnowała (lub próżnowała, gdy mogła sobie na to pozwolić, lub było za grubo) i na fazie zwykle pracowała. Bardzo fajna dziewczyna.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.