Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2372 / 317 / 0
22 lutego 2019Maykel85 pisze:
Acetylowana majka zawiera 6-MAM, 3-MAM, diacetylomorfine (czyli heroine) i morfine. Jest okolo 4 razy silniejsza od morfiny.
ale tutaj jakby porównujesz acetylowaną morfinę do czystej,farmaceutycznej heroiny czyli diacetylomorfiny. To wiadomo, że farmaceutyczna diacetylomorfina to tylko diacetylomorfina czyli heroina. A ja pytałem czym różni się acetylowana majka od heroiny hcl czyli #4 czyli w formie soli. Widziałem gdzieś (i gdzieś w linkach mam) wyniki badań spektroskopem mas helu ze Stanów ze wschodniego wybrzeża czyli #4 (rozpuszczana w wodzie bez żadnych kwasków i można ją też wciągać za to chujowo się do palenia nadaje) i w samplu były 'MAMy' i morfina i jakieś śladowe ilości kodeiny. Najwięcej oczywiście było heroiny czyli diacetylomorfiny. Już nie pamiętam jakie były stosunki ale coś ala 75-85% diacetylomorfiny, potem były chyba 'MAMy' tak do 10% i pozostałe kilka % to ta reszta. Było też porównanie do 'heroin base' czyli #3 czyli naszego Afgańskiego browna i tam było podobnie z tym, że mniej diacetylomorfiny gdzieś tak 65-75%, było więcej 'MAM'ów' tak 15-20% i reszta procentów jak wyżej. Generalnie #3 vs #4 czyli brown vs HCL różniła się głównie stosunkiem zawartości diacetylomorfiny i 3/6MAM's W tych wynikach jakieś śladowe ilości to był też materiał organiczny czyli jakiś syf z czystego opium ;)
Tak, że cały czas interesuje mnie różnica między zacetylowaną morfiną a niefarmaceutyczną heroiną HCL. Może to generalnie to samo ?? Bo przecież proces produkcji jakoś za dużo się nie różni tzn. jest raw opium z czego pozyskuje się morphine base (a z base albo robi się majkę hcl czy tam hci albo jakoś acetyluje bezpośrednio) Tak czy siak w pewnym momencie i tu i tu produktem wyjściowym jest morfina.
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 538 / 66 / 0
20 lutego 2019mniemanolog pisze:
Tym, że heroina to diacetylomorfina, a w produkcie powstałym z MST dominują cząsteczki z pojedynczymi grupamiacylowymi, choć heroina też tam jest.
A na hel, zakładając, że czysty, to jakby to przeliczyć? Ile razy mocniejszy hel?
Musisz sam zbadać swój hel niestety. Czysty hel jest biały, jak masz inny kolor idący w ciemny, to zanieczyszczony z tego co wiem.
Spróbuj pierw sugerując się tym że hel jest 4 razy mocniejszy niz morfina. Potem najwyżej zwiększaj dawki. Tylko nie sugeruj się wjazdem, bo hel z reguly ma lepszy wjazd bo szybciej przekracza bariere krew mozg.

Różcnia miedzy acetylowana majka w domu, a heroina afgańską jest stopień zanieczyszczeń. Ta hera co lata jest zawsze czymś wypelniona. Imo acetylowana majka bzw w domu > heroina z darkmarketow i innych ciemnych miejsc (np. brama na Pradze w Wawie)
This world makes us sick
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives

Biore: :pacman: :strzykawka: :papieros: :lsd: :wino: :ghb: :kreska: :nos: :hel:
  • 2 / / 0
Czy heroina z darkmarketów musi być złej jakości?
  • 567 / 56 / 0
Mi się raczej wydaje, że z reguły ten z darka jest lepszej jakości, tzn mniej chrzczony. Tam vendorzy muszą dbać o opinię o sobie, A na ulicy będą Ci dosypywać tynk a i tak ludzie będą to kupować
  • 82 / 10 / 0
Yo.

2 szybkie pytania.
Jak Wam tolerka szybko spada?
Mi baardzo powoli.. koda nie dziala w zadnej ilosci, wrzucalem juz nawet 6x16 tab i lipa. Brzuch mnie bolal 3 dni
Na 20+ prob tylko jeden raz sie fajnie zrobilem. Laczylem z dipherganem i kicha...

2 pytanie.

Czy znaliscie lub slyszeliscie o kims kto jaral hel i sie od tego przekrecil?
  • 443 / 55 / 0
Oj jak bardzo sie mylisz.
Myslisz ze otrzymasz kamien taki jaki na zdjeciu widzisz ? Otrzymasz proch ktory gwarantuje Ci ze jakosc mizerna.
Brown z holandii to taka mizerota ze serio nie dalbym za to 20zl za cwiartke.
A towar mialem i z dark netu i od kolegi ktory przywiozl bezposrednio.
Najlepiej samemu sie przekonac o tej super jakosci vendora :-)
  • 2372 / 317 / 0
Brown z darknetów jak z Holandii to przeważnie syf... Tam to już na masową skalę wdrożyli wypełnianie. Można kupić i bardzo dobry hel na marketach ale to trzeba naprawdę trafić vendora z dobrym sortem... któremu zresztą za chwilę skończy się ta partia którą ma i kolejna będzie loteria.
Tani hel z NL to przeważnie jest słabizna, głownie do palenia. Szybciej trafisz coś lepszego z DE. Zasada jest taka, że vendorzy którzy mają wszystko i wszystkiego dużo to mają materiał średni. Tak samo hel jak i koks. Najlepiej znaleźć kogoś kto specjalizuje się tylko w jednym temacie. Wtedy jest szansa, że będzie mieć dobry sort. A taki hel może i jest tańszy i to czasem nawet o połowę na marketach ale jak podsumujesz wszystkie wyjebki które Cię po drodze czekają, jakieś zaginione przesyłki no i samą jakość materiału która będzie się różnić od partii do partii to w sumie taniej i lepiej wyjdzie Ci kupować lokalnie. Przerobiłem temat DNM dosyć dobrze
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 443 / 55 / 0
Kolega bardzo dobrze to ujął.
  • 422 / 21 / 0
Ile sypać na blachę na vapo na pierwszy raz?
  • 3120 / 1073 / 0
zależy to w dużej mierze od mocy towaru, ja na początek spalałem 0,15 g, aby wyczuć substancję. po 0,25 g czułem już mocno i wyraźnie wszystko. tzw. ćwiara.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.