Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
od "Karawela" - nazwa okrętu żaglowego
po dxm'ie czesto wyplywa sie w rejs
Krzysztof Kolumb odkrył Indie za pomocą swoich Karawel. a przynajmniej tak myslal bo sie pomylil
po dxm'ie mozna latwo wysnuwac mylne wnioski
poza tym podoba mi sie slowo Karawelka i tyle, przypomina mi akwarelke
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
natural born killer
( urodzony morderca )
deiks to mickey, a em to mallory, lol
X-core
DirectX-M
Mr.X (moze Mr.dex :D)
Plateau-X
DEXware
To wszystko od nazwy a w szczególności od X
Za granicą dawali tez od nazw:
Robo, Robotuss, Triple C, CCC, dex, dexter
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
jogurt pisze: Za granicą dawali tez od nazw]
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
Oniepierzałki (kiedyś po ostrym paleniu napisałem opowiadanie i znalazł się tam 'stan oniepierzałości', że zacytuję:
"Wyraźnie zdenerwowany i zestresowany Pądraczek kopnął stojącą nieopodal kaczkę, która uniosła się do góry na swoich długich, tyczkowatych nogach, wymagając od swych skrzydeł oniepierzałości.")
Albo
Bardzo mi się spodobała idea Motylka i tutaj:
Papillon (czyt. 'papiją") z francuska.
Później jeszcze coś dopiszę...
podoba mi się pomysł z pączkiem. heh "ładować ileśtam mg pączka" lol
swoją propozycję dodam jak wymyślę, może po kolejnym pączku xD
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.