Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 102 / 6 / 0
Zdecydowanie dzięki amfie dużo zyskałam. Stałam się bardziej otwarta, poprawiły mi się kontakty z ludźmi :D Nadal taka jestem choć od ścierwa trzymam się z daleka.
Jak już to ketony.
  • 41 / / 0
W moim przypadku na początku z amfą było podobnie, ale "szybko" sytuacja się odwróciła. Paranoje, lęki, psychozy, podejrzliwość -oskarżanie wszystkich ze spiskują za moimi plecami. Co najgorsze wiele z tych rzeczy jakby utrwaliło mi się w głowie i pomimo tego ze nie biorę nic od prawie 4 miesięcy, wiele się nie zmienia.
  • 5 / 1 / 0
Powinno być ćpanie a zaburzenia osobowości. Czego osobą tutaj przebywającym nie brakuje.
Charakter to oczywiste, porostu jak się bierze to się sku..wi.
Po za tym osłabia wole chcenia i istnienia.
Uwaga! Użytkownik mst100 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 315 / 0
Jestem dobrym, wrażliwym człowiekiem, łatwo się wzruszam, ale ćpanie i to toksyczne forum zmieniają mnie w gościa z mojego avatara. SRTN, chcesz być moim JD ?
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 632 / 103 / 0
Stimy są często kojarzone z dresami, co w ogóle nie zgadza się w przypadku moim i mojego towarzystwa. Ale nie zmienia to faktu, że zauważyłam pewną prawidłowość. Mianowicie osoby które za dużo ciągną na stymulantach są bardziej porywcze, nieobliczalne, niezorganizowane. Przynanajmniej ja często to zauważam.
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 184 / 9 / 0
Tu chodzi o to, w jakim srodowisku sie przebywa, jak jest sie introwertykiem i ma sie znajomosci tylko z podstawowki, gimnazjum i liceum, to wiadomo, ze wachlarz znajomosci, ktory jest nie duży daje wam takie, a nie inne postrzeganie danych ludzi, ktorzy uzywaja danych substancji. Prawda jest taka, ze kazdą substancje, używa czlowiek, a ludzi jest mnostwo i sa na roznych poziomach intelektualnych, spolecznych i kulturowych.
  • 26 / 5 / 0
Co tu dywagować, ćpanie to największy wróg charakteru, większy chyba niż nawet rozbita rodzina za dzieciaka.
Psuje zasady, zmienia tryb myślenia i łamie kręgosłup moralany i podejście do norm społecznych.
Uwaga! Użytkownik nietrzezwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 909 / 0
Uważam, ze introwertycy celują głownie w depresanty przez swój charakter oczekują spokoju, luzu, większej empatii.
Pobudzenia do działania, nie jak po stimach tylko właśnie te działanie depresantow.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 102 / 6 / 0
Ćpanie zrylo mi do reszty mój i tak już zjebany charakter.

Wszyscy Ci którzy myślą na narkotyki coś im dały wciąż jeszcze marzą...
  • 1878 / 195 / 0
Piękne słowa

Mnie też narko zryły w chuj, może nie tylko one, ale były one powodem pojawienia się różnych nieprzyjemnych sytuacji w moim życiu. Teraz psycha mi siada, i z człowieka który miał wyjebane i zawsze był pozytywny, została znerwicowana niestabilna skorupa żyjąca w strachu
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.