4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 648 / 69 / 0
munieslaw pisze:
post1358675.html?hilit=kwasku#p1358675
post1637096.html?hilit=kwasku#p1637096
tutaj masz wyjaśnienie kwasku, dlaczego nie powinno się go dodawać zamiast octu. Z tym węglanem sodu były tutaj już rozkminy, poszukaj.
NO ok, ale zostaje jeszcze ocet - czy on się nadaje do tej reakcji z weglanem?
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 172 / 28 / 0
Tego nie wiem.

post523852.html?hilit=sodu#p523852 tutaj podobna rozkmina
  • 2198 / 715 / 0
09 lutego 2019RekreacyjnyHarry pisze:
10 lutego 2019WrakCzlowieka pisze:
Nie wiem czy dobra metoda czy nie, ale pisz więcej. Od jakiegoś czasu kolekcjonuje te posty, pomagają mi w cięższych chwilach. Serio.
Miło mi, a moge wiedzieć w jaki sposób Ci pomagają?
Znacznie poprawiają mi humor.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 3 / / 0
5. Do metylokatynonu dodajemy coś kwaśnego, np kwas cytrynowy w ilości 1.5 do 2ml przy calej paczce. Dodajemy 1/3 łyżeczki wyprażonej sody oczyszczonej. Czekamy 15-30 minut i filtrujemy znanym sposobem z strzykawką. Najlepiej zrobić to dwa razy. Jak ktoś nie w temacie - jony manganu w srodowisku kwasnym z weglanem sodu reaguje w ten sposob, ze jony manganu przeprowadza w weglan sodu, ktory nie rozpuszcza sie w wodzie - zostaje na filtrze, a ponadto slabo wchlania sie z przewodu pokarmowego, wiec mozna wylewać to do zlewu nawet bez filtracji. Metoda wymaga ulepszenia, moze kiedys przeczyta to jakis chemik i mnie opierdoli/pochwali :ojeju:
Po co ten kwasek? Kwas cytrynowy jest mocniejszy od węglowego, więc go wyprze z jego soli -> mangan pozostanie w roztworze.
  • 648 / 69 / 0
10 lutego 2019r_wojaczek pisze:
5. Do metylokatynonu dodajemy coś kwaśnego, np kwas cytrynowy w ilości 1.5 do 2ml przy calej paczce. Dodajemy 1/3 łyżeczki wyprażonej sody oczyszczonej. Czekamy 15-30 minut i filtrujemy znanym sposobem z strzykawką. Najlepiej zrobić to dwa razy. Jak ktoś nie w temacie - jony manganu w srodowisku kwasnym z weglanem sodu reaguje w ten sposob, ze jony manganu przeprowadza w weglan sodu, ktory nie rozpuszcza sie w wodzie - zostaje na filtrze, a ponadto slabo wchlania sie z przewodu pokarmowego, wiec mozna wylewać to do zlewu nawet bez filtracji. Metoda wymaga ulepszenia, moze kiedys przeczyta to jakis chemik i mnie opierdoli/pochwali :ojeju:
Po co ten kwasek? Kwas cytrynowy jest mocniejszy od węglowego, więc go wyprze z jego soli -> mangan pozostanie w roztworze.
Kwasek po to, żeby mangan zostawił jony w odpowiednim stopniu, Chociaż nie wiem jak to ugrać, moze masz racje - Co do "kwasu węglowego" to wcale nie kwas a weglan sodu o wysokim PH, i to on jest kluczowy w reakcji, bez niego to ten przepis jest jak kazdy inny.

• 1956 / 454 / 4
metoda ciekawa... jednakże... jony manganu podczas testu są nadal obecne

gratki za pomysłowość

prawdopodobnie duża ilośc mięsa zjedzonego PRZED zapodaniem kota ( + - 2 godziny przed ) da więcej niż owa metoda... z uwagi na zawarte w mięsie żelazo, które to zmniejsza wchłanialność manganu nawet do...0% jak jest na prawdę, organizm powie sam... ( po jakimś czasie wiadomo o co biega ) tak czy siak suple i dobra dieta to podstawa.
DXM
  • 72 / 9 / 0
[mention]DuchPL[/mention] ma tu znaczenie rodzaj mięsa?
  • 1628 / 198 / 0
Szpinak ma chyba nawet więcej żelaza niż mięso.
  • 648 / 69 / 0
DuchPL pisze:
metoda ciekawa... jednakże... jony manganu podczas testu są nadal obecne

gratki za pomysłowość

prawdopodobnie duża ilośc mięsa zjedzonego PRZED zapodaniem kota ( + - 2 godziny przed ) da więcej niż owa metoda... z uwagi na zawarte w mięsie żelazo, które to zmniejsza wchłanialność manganu nawet do...0% jak jest na prawdę, organizm powie sam... ( po jakimś czasie wiadomo o co biega ) tak czy siak suple i dobra dieta to podstawa.
Znasz jakieś profesjonalne przepisy na metkat i ile zostaje w nim mg manganu? Byłoby mi miło.

• 1956 / 454 / 4
tak... metody produkcji bez nadmanganianu potasu...
DXM
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.