4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
kolejny przepis typu "rozjeb w pył i dodaj wody z octem" hehehe
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 3 / 0
dobra, ja nieczający zbytnio dzisiaj jestem bo czytam i czytam i nie mogę wyczytać dokładnie :-/

normlanie robię rozpuszczając tablety i nadmanganian oddzielnie, dolać octu do tablet a potem nadmanganian do tablet i po 2h w lodówce, dolać wody do pełna zlać z wierzchu pić, potem znowu dolać zla pić i ew. jeszcze raz ale już i tak tam nic nie zostanie. Metoda bezfiltracyjna raczej, za to szybka i bez pierdolenia się :-D

I teraz pytanko czy jesli chcę użyć zamiast octu izopropanolu to robię w ten sam sposób? Czy już IPA nie da rady z nieodfiltrowanymi całymi tabletkami? :-/ Po kablach nie walę więc nie chce mi się bawić w filtracje a imho trochę jonów nikogo nie zabije jak się codzień ich nie przyjmuje ^_^

tylko czy to zadziała i jest warte dodatkowego zachodu?
jak dodam IPA do tablet to mam potem go jakoś odparować przed dodaniem nagmanganianu? Można to zrobić w mikrofali czy bardziej klasycznie?
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2009 przez Twilight, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
co ty pierdolisz, ipa sie uzywa tylko i wylacznie do ekstrahowania PE z tabletek, a pozniej i tak dodaje sie ocet zeby zakwasic srodowisko, bo wtedy kmno4 wiecej utlenia, a kot freebase przechodzi do soli. ocet jest niezbedny. i proponuje ci jakas wydajniejsza metode
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 3 / 0
acha, no widać że nic nie zaczaiłem z tego przepisu jona ^_^ nocny kot z deksem i dzisiaj piwa nie pomagają widać koncentracji ^_^

jaką wydajniejszą metodę polecasz? jest jakaś lepsza metoda? bo z tego co widzę tera to ta jona http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 31;nocount (pierwszy post) się od mojej różni tylko tym że dochodzą najróżniejsze filtracje w IPA (wpierw pomyślałem że IPA ma zastąpić ocet, ale widze teraz że nie) więc w zasadzie głównie do podania dożylnego i dla codziennego użytku dla chemików a nie dla mnie :-)

ps. mam ten ipa bo w pracy szef tym tusze czyści więc może kiedyś się skuszę tak odpicować ten metkat i zobaczyć co to daje. Nóż widelec będzie z jednej robiło jak z dwóch ;-)
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2009 przez Twilight, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 1211 / 24 / 0
octu nie potrzeba wcale. środowisko kwaśne zapewnia sam chlorowodorek pseudoefedryny.
co ciekawe, jak robię bez octu to wychodzi bezbarwny (mniej benzaldehydu i benzyloaminy?) i do tego prawie bezwonny. po filtracji przeprowadzam freebase w chlorowodorek, dając kroplami kwas solny, aż do lekko czerwonego zabarwienia papierka. przyznam także bez bicia, że klepie mocniej. na bank jest w nim także mniej jonów Mn2+ (octan manganu JEST trudno rozpuszczalny, ale to nie znaczy, że się wcale nie rozpuszcza %-D i część dysocjuje - jony przechodzą nam do roztworu). przepis testuję już tydzień i wszystko jest ok. tak samo z ilością nadmanganianu - 2,5 tabletki na paczkę! nie więcej! oczywiście mówię o wyekstrahowanej pseudoefedrynie.
przy podaniu doodbytnicznym bym nawet podarował sobie kwas, jednak wtedy należy kota zaaplikować bezpośrednio po przefiltrowaniu, by się nie rozłożył. freebase jako postać niezjonizowana lepiej i szybciej przenika przez bariery biologiczne (śluzówkę odbytu :-p). JA nie będę tego robić, ale jak ktoś wali w dupę to niech nie daje kwasu i potwierdzi, czy lepiej poklepało.

greenz, mówiłeś że masz kwas solny to sam przetestuj i mi przyznaj rację %-D

pozdro
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 3 / 0
jeszcze 100lat i może dojdę do waszego poziomu robienia metkata :nolove:
ja to widzę że robiłem błąd że nie trzymałem zazwyczaj w lodówce te 2h tylko na oknie bo miało to inny zapach i dużo większe kłaki niż teraz, no i też gorzej się filtrowało przez chustkę a lepiej tylko zlewając

Tera przed chwilą zrobiłem z acataru i sudafedu, 6 tab nadmanganianu (trochę więcej bo nie robiłem ekstrakcji pe z tablet ani nawet osłonki nie zdejmowałem i napewno więcej niż 5ml octu. To mój najlepszy jeśli chodzi o klarowność i czystość zapachową. Smak dość ostry ale to chyba dobrze :-)

jeszcze tylko rozpuścić dwa thiocodiny w wodzie i jedziemy z tym koksem :heart:

wasze opisy są przerażające. Mając taki poziom zaawansowania nie lepiej jest już pomyśleć nad metaamfetaminą? Też się z pseudoefki robi,..
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 29#p520529 - tu masz moj przepis, prawie to samo co przepis jona ale cala procedura zamyka sie w 1 godzinie (jezeli masz mikrofalowke). stestuj sobie, raczej trudno cokolwiek tam spierdolic robiac krok po kroku wg przepisu, a sklepie cie lepiej niz zwykle.. no i mozesz sobie to puknac ;]

jon, stestuje tylko powiedz mi ile kropel kwasu solnego bo nie mam papierkow. nie ma nieprzereagowanej efki? bo w takim srodowisku zblizonym do neutralnego nadmanganian duzo slabiej utlenia. btw, ty nie masz problemow z tym ze ci krystalizuje mangan? ja z tego powodu zawsze daje 300mg na paczke, bo i tak zawsze zostaje mi sporo osadu w naczyniu w ktorym rozpuszczam.
Mając taki poziom zaawansowania nie lepiej jest już pomyśleć nad metaamfetaminą? Też się z pseudoefki robi,..
lepiej :diabolic:
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2009 przez greenz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 24 / 0
utlenia wystarczająco mocno, w końcu to w chuj silny utleniacz, a tu mamy tylko proste utlenienie 2-rzędowego alkoholu do ketonu :-) w dodatku nie ma co się truć i dowalać go za dużo. pozatym to i tak nie jest typowe utlenianie w środowisku kwaśnym, w którym powstają jony Mn2+ (tu kwas octowy za słaby, a HCl-u za mało). dwie krople stężonego HCl na paczkę powinny wystarczyć, ale i tak kup papierki, się przydają. serio.
ja robię roztwór manganianu i do niego wlewam pseudo, zatykam palcem i dokładnie wstrząsam, właśnie by rozpuścić te wytrącone kryształki.
  • 186 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: chem1st »
Skoro kwaśne środowisko to skąd sie bierze MnO4? I jon mozesz podać bilans elektronowy bo mi te proporcje kurwa nie pasują :-/
  • 1211 / 24 / 0
no właśnie kurwa też nad tym przysiadłem i coś nie pasuje :-( mangan redukuje się z +VII na +IV stopień utlenienia, w pseudo węgiel utlenia się z 0 na +II stopień.

5 C10H15NO*HCl + 2 KMnO4 ---> 5 C10H13NO + 2 MnO2 + 2 KCl + 6 H2O + 3HCl + O2
to jest ta krążąca po necie reakcja.

w środowisku obojętnym by było tak:
3 C10H15NO + 2 KMnO4 ---> 3 C10H13NO + 2 MnO2 + 2 KOH + 2 H2O
KOH przerabia niestety część katynonu do wolnej zasady.
KOH + HCl ---> KCl + H2O
czyli w końcu będzie:
3 C10H15NO*HCl + 2 KMnO4 ---> 3 C10H13NO + 2 MnO2 + 2 KCl + 4 H2O + HCl
jeśli oczywiście zakładamy środowisko obojętne.

no dobra, teraz kwaśne:
5 C10H15NO + 2 KMnO4 + 6HCl ---> 5 C10H13NO + 2 MnCl2 + 2 KCl + 8 H2O

najbardziej prawdobodobna wydaje mi się reakcja, którą na zielono zaznaczyłem, do pizdy jest ta krążąca po necie.
powstaje MnO2, próba strącenia Mn2+ za pomocą wodorotlenku sodu nie dała żadnego osadu, więc tych jonów tam nie ma albo jest mało w chuj. co o tym myślisz?
pozdro
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2009 przez jon, łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.