Co do pytania dlaczego jaram mimo iż mam krzywe fazy, lęki ? Odpowiadam : Wracam do palenia ponieważ jestem uzależniony, lęki pojawiają się gdy palę codziennie albo gdy mam iść do pracy następnego dnia po paleniu, wtedy do południa jest ze mną źle. Wiem że to trudne ale chciałbym palić tylko gdy wolne od pracy, na weekendzie, nie codziennie.
Pozdrawiam
Pytanie bardzo poważne- jak udało Wam się odzwyczaić od codziennego palenia ? Albo ograniczyć chociaż do weekendów?
Z dnia na dzień musisz. Jesli ograniczysz to to nic nie zmienia. Nie ma łatwo wiadomo. Trzeba zajęcie, sport i przede wszystkim u mnie to był klucz - ogranicz znajomości z ludzmi którzy pałą
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Ja jeszcze po 11 dniach od rzucenia miewam ataki paniki i bezsenność. Najgorsze w porze wieczorowej bo wieczorem zwykle paliłem. Dzisiaj idę do lekarza jak dotąd nie brałem żadnych leków.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.