To było po tygodniowym około ciągu dużej ilości tabletek TRAMADOLOWYCH, gdzie jadłem tylko na podtrzymanie trawienia. W "ryjcach" jest moja fotografia na której widać że lubię dobrze zjeść i gastro traktuję jako niezbędną przyjemność, i po prostu byłem wypłukany z witamin i objawem był bardziej depresyjny nastrój niż przemęczenie organizmu, chociaż to też wystąpiło, i ja nigdy nie byłem na takim etapie gdzie jedzenie na mnie nie działało bo nie kopało i chyba poprostu organizm wynagrodził mnie za to czego potrzebował, tak jak napisałem kiedyś wcześniej jeśli jest jakiś minus w samopoczuciu to każdy krok do przodu to doładowanie zmęczonego organizmu. Nie był to odlot z halunami tylko poprawienie nastroju po etapie postu żywieniowego. :moody:
09 grudnia 2018VERBALHOLOGRAM pisze: [mention]04pain[/mention]
To było po tygodniowym około ciągu dużej ilości tabletek TRAMADOLOWYCH, gdzie jadłem tylko na podtrzymanie trawienia. W "ryjcach" jest moja fotografia na której widać że lubię dobrze zjeść i gastro traktuję jako niezbędną przyjemność, i po prostu byłem wypłukany z witamin i objawem był bardziej depresyjny nastrój niż przemęczenie organizmu, chociaż to też wystąpiło, i ja nigdy nie byłem na takim etapie gdzie jedzenie na mnie nie działało bo nie kopało i chyba poprostu organizm wynagrodził mnie za to czego potrzebował, tak jak napisałem kiedyś wcześniej jeśli jest jakiś minus w samopoczuciu to każdy krok do przodu to doładowanie zmęczonego organizmu. Nie był to odlot z halunami tylko poprawienie nastroju po etapie postu żywieniowego. :moody:
Od siebie dodam, że tramadol podnosi znacznie skupienie i jest przydatny do nauki o ile nie wrzucamy bdz bo wtedy pamięć siada zależnie od dawki. Więc 50-200mg powinno styknąć plus mocna kawa. Może tak działa tylko na mnie bo mam dosyć sporą nerwice natręctw i czytanie czegokolwiek sprawia mi często trudność (cofanie się, usiłowanie zapamiętania jak najwięcej itd.), a wyrzut serotoniny to niweluje i mogę podchodzić do takich rzeczy ze spokojem.
09 grudnia 201804pain pisze: potrafiłem wypić 2szklanki herbaty gdzie cała cytryna do jednej szła wyciśnięta i 2-3gramy a nawet więcej o dobrej przyswajalności, do tego z 500mg z innych preparatów
Jak tak to Twoja faza nadejdzie wraz z alchajmerem w wieku starczym;)
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
09 grudnia 2018Stteetart pisze:A mieszales to metalową łyżeczka?09 grudnia 201804pain pisze: potrafiłem wypić 2szklanki herbaty gdzie cała cytryna do jednej szła wyciśnięta i 2-3gramy a nawet więcej o dobrej przyswajalności, do tego z 500mg z innych preparatów
Jak tak to Twoja faza nadejdzie wraz z alchajmerem w wieku starczym;)
Sprawa komplikuje się, kiedy do gorącej herbaty w czasie zaparzania dodamy sok z cytryny. Aluminium z herbaty po dodaniu kwasu tworzy już przyswajalny cytrynian glinu, który może być bardzo szkodliwy dla organizmu. Odkłada się w tkankach, m.in. w mózgu, przypuszcza się, że może przyczyniać się do powstania alzheimera (badania na ten temat są kontynuowane).
Jest tylko jeden warunek, aby taka reakcja miała miejsce – w naczyniu z herbatą muszą pozostać fusy. Tylko w tym wypadku kwas z cytryny może wypłukać aluminium. Po usunięciu fusów nic nam nie grozi.
Skąd glin w herbacie?
Herbata rośnie na glebach bogatych w aluminium, kumulując ją w swoich liściach (szczególnie dużo jest go w młodych liściach). Zdolność do gromadzenia tego metalu zależna jest m.in. od gatunku herbaty – jedne przyswajają go łatwiej inne trudniej.
09 grudnia 2018Stteetart pisze: Ano jak wyciagles torebke/wyjebales fusy to nie ma dramata.
Sprawa komplikuje się, kiedy do gorącej herbaty w czasie zaparzania dodamy sok z cytryny. Aluminium z herbaty po dodaniu kwasu tworzy już przyswajalny cytrynian glinu, który może być bardzo szkodliwy dla organizmu. Odkłada się w tkankach, m.in. w mózgu, przypuszcza się, że może przyczyniać się do powstania alzheimera (badania na ten temat są kontynuowane).
Jest tylko jeden warunek, aby taka reakcja miała miejsce – w naczyniu z herbatą muszą pozostać fusy. Tylko w tym wypadku kwas z cytryny może wypłukać aluminium. Po usunięciu fusów nic nam nie grozi.
Skąd glin w herbacie?
Herbata rośnie na glebach bogatych w aluminium, kumulując ją w swoich liściach (szczególnie dużo jest go w młodych liściach). Zdolność do gromadzenia tego metalu zależna jest m.in. od gatunku herbaty – jedne przyswajają go łatwiej inne trudniej.
Jakieś poważne źródła, co do ilości przyswajanego w ten sposób glinu?
Ja jak nie mogę zasnąć to 2-3 kromki posmarowanego chleba z samym keczupem rozluzniają mnie i ułatwiają zasypianie.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.