Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 283 / 6 / 0
Te 50mg to na początek mi dała, żeby zobaczyć czy w ogóle będzie mi odpowiadać ten lek i jeśli tak ( a zdecydowanie mi odpowiada) to mam wskoczyć na 100mg po 4 tygodniach. Ogólnie czuje się zajebiscie, wróciła mi chęć do działania i w końcu pała staje jak należy :diabolic:
  • 3455 / 1124 / 0
Uważaj z tramadolem, jest duże ryzyko ZS przy łączeniu wysokich dawek z SSRI.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 283 / 6 / 0
Wiem, wiem, dlatego też ograniczylem do ~500mg na zmianę z DHC no i oczywiście benzo do tego.
  • 2 / / 0
Witam, właśnie przepisano mi Fevarin na lęki, chciałbym się dowiedzieć więcej o tym leku. Jakie są skutki połączenia go z alkoholem. Obawiam się efektów ubocznych
  • 1277 / 130 / 0
Jeśli obawiasz się skutków ubocznych to po co chcesz łączyć leki z alkoholem.
  • 522 / 64 / 0
27 listopada 2018Sertra pisze:
Jakie są skutki połączenia go z alkoholem
Takie, że lek nie działa.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1277 / 130 / 0
Weż pod uwagę że fluwoksamina długo się wkręca, po drugie może trzeba pogadać z lekarzem i podbić dawki.
W moim przypadku 50mg działała słabo podbiłem do 100 mg potem do 200mg lek się szybciej wkręcił, pojawiło się wyrażne działanie anksjolityczo sedatywne, obecnie jestem na dawce 100-150mg zależy od dnia i działa bardzo fajnie z dodatkiem pregabaliny , czuję się o wiele lepiej . Niektóre osoby z dobrym efektem do SSRI dodają buspiron i sobie chwalą ten miks.

Ogólnie jak dla mnie fluwoksamina, paroksetyna i klomipramina przy tej ostatniej mam zaparcia to najlepsze leki przeciwdepresyjne i przeciwlękowe.

poprawiono nazwę leku - 909
  • 1277 / 130 / 0
09 czerwca 2018STR88 pisze:
Najlepiej byłoby poczekać te dwa tygodnie, aczkolwiek myślę, że fluwoksamina przy 100mg pokazuje większy potencjał
Największy potencjał pokazuje w dawce 250-300mg jak skończę z Tramalem wejdę znowu na wyższe dawki. Chociaż fluvoksamina jakby z Tramalem i innymi opoidami działała synergicznie takie mam wrażenie , słabo działa też na receptor CYP2D6, stąd ryzyko ZS jest mniejsze niż po paroksetynie fluoksetynie czy sertralinie. Minusem jest że fluoksetyna, fluwoksamina i paroksetyna mają nieliniową farmakokinetykę.

Mam pytanie do Jogurta ponieważ testował esci i fluvoksaminę jaki profil działania ma esci w porównaniu do fluvoksaminy chodzi mi głównie o objawy neurotyczne nie koniecznie
depresyjne. :liść:
  • 38 / 7 / 0
@wnc1964 @jogurt, podbijam pytanie. z tym, że mnie interesuje całe możliwe spektrum działa obydwu pod kątem porówania. no i szczególnie jak tam oceniasz rzekomy agonizm rec sigma-1 tzn ewentualne efekty jego oddziaływania :psycho:

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 3251 / 359 / 2
Ja powiem tak. Fluvo mimo wszystko działa na mnie bardziej klasycznie i spokojnie, niż escitalopram. Escitalopram był taki chaotyczny, ale nie szukałem po nim zbytnio wrażeń, a fluvo mnie dużo mocniej zobojętnia. Biorę aktualnie jeszcze opipramol więc na sigmę sie nastawiłem. Sigma dodaje inteligencji, co widzę w warcabach i łamigłówkach, ale są też elementy schizogenne (biorę na nie poprawkę że jestem pod wpływem sigmy) i działanie antypsychotyczne opipramolu też pomaga z tym.

Najgorsze, to dość duża chęć leżenia i spania jednak bardzo łatwa do przełamania. Jednak mięśnie i umysł po dłuższym czasie funkcjonowania na obrotach są w mocnym dyskomforcie. Np. w pracy najbardziej lubię usiąść w wygodnym fotelu na uboczu w czasie wolnym niż gadać ze współpracownikami, mogę zrelaksować ciało i umysł.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.