Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 322 / 36 / 1
1. buprenorfina ma działanie antydepresyjne. Zbadano to i potwierdzono. Niesamowite efekty daje w przypadku gdy pacjent nie reaguje na standardowe metody, takie jak ssri.
2. bupra w Polsce jest na zwykłą receptę, skąd te pytanie, że poza programem nie przepisza? Wiele osób na średnio-ciężkie przewlekłe bóle ją dostaje od zwykłych lekarzy.
3. bupra blokuje inne opioidy przynajmniej przez 40 godzin bez czynników indywidualnych. Nie podnosi natomiast tak mocno tolerancji jak metadon. No i tolerancja na samą bupre rozwija się znacznie dłużej niż w przypadku zwykłych agonistow.
What's left of me?
  • 12524 / 2431 / 0
^
W moim odczuciu tolerancja na buprę rozwinęła się minimalnie.
Rzeczywiście daje poczucie psychicznego komfortu, bez typowego opio-ujebania.
  • 322 / 36 / 1
Przykład, dosłownie kilka dni temu mój znajomy hydraulik dostał plastry z bupra z powodu zajechania sobie kręgosłupa o.O. od zwykłego rodzinnego. Dawka 70tka z tego co widziałem. Więc widać coraz częściej ten lek się stosuje w zwykłym uzyciu, poza programami.
What's left of me?
  • 83 / 2 / 0
Od maja jestem na minimalnej ustabilizowanej dawce 4,8 mg/doba . Jak I kiedy zrobić ewentualne przejście na inną substytucje ;) ...
Korzystaj z dnia, jutro jeszcze dnem nie jest
  • 12524 / 2431 / 0
4.8 mg to nie jest dawka minimalna : ) (no chyba, że punktem odniesienia jest 150 mg metadonu).

Na jakie opio chcesz zamienić buprenorfinę?
  • 83 / 2 / 0
Tzn. minimalna na jakiej mnie ustawił lekarz. Na co zamienić... a co będzie pod ręką fnt , hel

Scalono | GG Allin

Proszę o scalenie.
Głównie mi chodzi kiedy mogę np. zapalić od odstawienia bunondolu dzisiaj jak narazie przyjąłem tylko 0,4 i nie mam zamiaru więcej .
  • 12524 / 2431 / 0
Kwestia osobnicza. Spróbuj już po 24h
  • 83 / 2 / 0
A tak z zasady jakiś skręt po buprenorfinie pojawia się po.....?
  • 160 / 19 / 0
Pojawia sie kiedy przyjmiesz bupre będąc na innych opiatach.
  • 47 / 5 / 0
Siema czy ktoś wie jak w Bydgoszczy można wejść na program buprą gdzie się udać, jaki lekarz i czy wogóle jest w Bydzi taki program bo metadonowy ponoć jest w Fordonie. Z góry dzięki za jakaś odpowiedz .
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.