Też na sertralinie zbagatelizowałem sprawe chyba, jedno/dwa piwa w domu raz na tydzien (nie licząc jednego grubego melanżu) niby nic ale jak przeanalizuje sobie dzis swoje samopoczucie to chyba podrzuciłem sobie niechcący pare kłód pod nogi i zrobilem maly rewers w terapii.
Hey, its not as bad is it seems..
01.2017~
Downfall
20.10.18 Zoloft 50mg->75mg->100mg->150mg in progress
Aprozolam & Coffeine :heart:
SSRI + Nopept :heart:
Shhh .No tears now, only dreams.
Przed sertra brałam duloksetyne, bez sukcesów. Ale normalnie pilam alko. Tez sie teraz zastanawiam czy to nie przez alko duloksetyna nie dawala zadnych efektow.
Najgorsza jest ta ospałość i niemoc, jak tydzien temu w weekend popilam tak od tamtej pory coraz bardziej spowalnia mi napęd.
Jeśli masz problem np z motywacją i ogolną samoorganizacją jak ja, to sertalina wryje cie w fotel jeszcze badziej, to jest jej chyba najgorsza cecha (Fluo i paro ponoć aż tak nie rozmywa), przynajmniej w moim przypadku. Dobrym rozwiazaniem jest znalezc substytut który nie zrobi rewersji w terapii, przy SSRI nie jest ich chyba wiele strzelalbym jednak w benzo. W moim przypadku dobrze działa i terapeutycznie, i towarzysko . Oczywiście z głową, rozsądkiem i stanowczą acz taktowną odmowa gdy wszyscy stukaja sie kuflami a ty siedzisz i sączysz nikczemnie sok grejfrutowy który ponoć podbija benzo pod sam sufit :P
Zero alko przez minimum 3 miechy na sylwestra przygotuje solidną apteczke :D
01.2017~
Downfall
Od 4 dni jadę na 25mg Sertaliny (Zoloft) ze względu na duszności (lekarz mnie błędnie leczył na astmę, gówno to dawało, na szczęście poszedłem do psychiatry).
Od 3 dni jest mi w chuj niedobrze, całe dnie mam zajebiste mdłości, ale jakoś do wymiotów mnie nie ciągnie. Ani razu nie rzygałem. Mam też jadłowstręt, dzisiaj w kfc coś opierdoliłem, ale dużo mniej niż zwykle, rano śniadanie też mikroskopijne. Ktoś z Was sobie jakoś z tym poradził i może powie po jakim czasie to przejdzie mniej więcej chociaż? Wiem, że każdy organizm reaguje inaczej, no ale..
Pozdro!
19 listopada 2018misek91 pisze: Mam też jadłowstręt, dzisiaj w kfc coś opierdoliłem, ale dużo mniej niż zwykle, rano śniadanie też mikroskopijne. Ktoś z Was sobie jakoś z tym poradził i może powie po jakim czasie to przejdzie mniej więcej chociaż? Wiem, że każdy organizm reaguje inaczej, no ale..
Pozdro!
Ja zacząłem od 50mg i nie potrafiłem sie zmusic do zjedzenia czegokolwiek przez tydzien, biale jogurty, czarne pieczywo, owoc tu i tam, ale u mnie to bardziej na plus bo przestalem sie obzerac fast foodami codziennie i wydzwaniac po pizze jak tylko wrocilem z roboty do domu. Waga troche spadła, teraz jem w miare normalnie ale to nic w porownaniu z pizza dzień w dzień lub z mcdonaldem w przystanku do domu. Lecialem po 4 kawy dziennie a po 50mg setry nie dotknalem nawet kropli przez tydzien. Zoloft robi ciekawe rzeczy z tobą :)
Pozdro :)
01.2017~
Downfall
20 listopada 2018Noblesse pisze:19 listopada 2018misek91 pisze: Mam też jadłowstręt, dzisiaj w kfc coś opierdoliłem, ale dużo mniej niż zwykle, rano śniadanie też mikroskopijne. [...]
Pozdro!
[...]
Pozdro :)
19 listopada 2018pol90 pisze: Chyba po 3 tygodniach.
dzięki za odpowiedź, niby jest trochę lepiej, bo nudności jako tako już się zmniejszyły, bardziej mam uczucie jakby mi się chciało odbić, ale nie mogę. Straciłem już 3kg
/Skrócono cytat./ misspill
20 listopada 2018misek91 pisze:20 listopada 2018Noblesse pisze:19 listopada 2018misek91 pisze: Mam też jadłowstręt, dzisiaj w kfc coś opierdoliłem, ale dużo mniej niż zwykle, rano śniadanie też mikroskopijne. [...]
Pozdro!
[...]
Pozdro :)19 listopada 2018pol90 pisze: Chyba po 3 tygodniach.
dzięki za odpowiedź, niby jest trochę lepiej, bo nudności jako tako już się zmniejszyły, bardziej mam uczucie jakby mi się chciało odbić, ale nie mogę. Straciłem już 3kg
/Skrócono cytat./ misspill
misek91 pisze:Siema. Jestem nowy, zajebiste forum, generalnie przejrzałem mnóstwo stron tutaj, jesteście zajebistą społecznością.
Od 4 dni jadę na 25mg Sertaliny (Zoloft) ze względu na duszności (lekarz mnie błędnie leczył na astmę, gówno to dawało, na szczęście poszedłem do psychiatry).
Od 3 dni jest mi w chuj niedobrze, całe dnie mam zajebiste mdłości, ale jakoś do wymiotów mnie nie ciągnie. Ani razu nie rzygałem. Mam też jadłowstręt, dzisiaj w kfc coś opierdoliłem, ale dużo mniej niż zwykle, rano śniadanie też mikroskopijne. Ktoś z Was sobie jakoś z tym poradził i może powie po jakim czasie to przejdzie mniej więcej chociaż? Wiem, że każdy organizm reaguje inaczej, no ale..
Pozdro!
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/f/fc98d31f-b38c-4ce2-9756-19d8423a611a/moze-uzalezniac.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250917%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250917T153001Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=a499c8c83a6b165e21ccb89675b31f6daba5f3d8c8e13e7aff277fbe60794956)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/boaguys.jpg)
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje
Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/methandanmalshelter.jpg)
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"
Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/wolnekonopiemjalko.png)
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania
Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.