Kiedyś w sumie kwentiaxu zezarlem na raz pewnie z 3000mg no ale poniedziałek też z innymi lekami na nadciśnienie no i popiłem alko to przez 3 dni leżałem w szpitalu i miałem ciągle wrażenie że lecę w dół bez spadochronu. Teraz się zastanawiam czy jest coś co można dorzucić do tej kwety żeby te "nic" zmienić chociaż trochę na coś co da mi jakby energii żeby nie być jak jakiś emocjonalny robot. Ale w ogóle kwete zamienić na coś innego. Bo w sumie już mnie to irytuje.
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
A dawkę próbowałem zmniejszać sam i w sumie kończyło się tym że popadałem w jakieś lekkie depresję.
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
a z odstawianiem benzo tez nie rozumiem w czym kweta miała by pomóc
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
12 listopada 2018aleatoryczny pisze: @up a po co ktoś cierpiący na bezsenność miałby brać kwetę? taka osoba po spaniu lepiej się czuje mimo że nie może zasnąć?
12 listopada 2018elunei pisze:No właśnie na mnie kwetapina nie działa ani trochę nasennie. Przy redukcji dawek benzodiazepin miałam subiektywne uczucie, że pomaga/bardziej placebo. Na bezsenność jest choćby mianseryna, która w dawce 30mg kładzie mnie do łóżka w 30minut. Lerivon(mianserynę) powinien przepisać każdy internista. Na 100% odpłatność, ale jednak. Na bezsenność i wyciszenie w ciągu dnia sprawdza się b.dobrze.12 listopada 2018aleatoryczny pisze: @up a po co ktoś cierpiący na bezsenność miałby brać kwetę? taka osoba po spaniu lepiej się czuje mimo że nie może zasnąć?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.