Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2883 / 303 / 0
[mention]Lizi[/mention]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 4 / / 0
Czy coś z poniższych może ?
[ external image ]
  • 213 / 38 / 0
Czy to sen? Prawdziwe?!
IMG_20181104_142739-768x1024.jpg
  • 270 / 13 / 0
Warto iść w poszukiwania odrazu po deszczu?
Uwaga! Użytkownik DrYale nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 921 / 277 / 0
Idz i szukaj. Moim zdaniem sezon cały czas w pełni jest od dawno temu, a porady jak kiedy i gdzie poszukaj sobie w internecie. 5
PSYCHEDELIC WARRIOR
  • 4 / / 0
Witam

Jestem nowy na tym forum, nie mam doświadczenia w okoleptycznym rozpoznawaniu grzybków, proszę o pomoc w identyfikacji znaleziska :)
grzyb1.jpg
grzyb2.jpg
Ps. Jest szansa na znalezienie grzybów o tej porze roku jeszcze?
  • 119 / 7 / 0
Ktos wie co to za gatunek?
[ external image ] [ external image ]
Chcę, byś wysłuchał tych słów, O jedno proszę, pozwól,
Znajdź w sobie siłę na dobro, Na wiedzę i na rozum.
Zatrzymajmy się w pędzie. Nikt nie pamięta, po co biegnie.
Czy na pewno po szczęście? Czy sam bieg nie jest biegu sensem?
  • 236 / 11 / 0
Heja. Całkiem przyjemny zbiór mi się dzisiaj trafił, ale mam zagwozdkę z trzema sztukami. Jakieś takie dziwne, ale może jednak?

[ external image ]

Z góry dzięki.
  • 2883 / 303 / 0
[mention]peep[/mention] - łyse
[mention]zgrzybiony[/mention] - na moje łyse
[mention]zdzich17[/mention] - typowe kołpaki, zdradza je od razu ta czerń i te blaski które jakby wypełniają cały kapelusz...i to że są takie duże i nogi grube masywne jakby
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 4024 / 375 / 953
04 listopada 2018zgrzybiony pisze:
Ktos wie co to za gatunek?
[ external image ] [ external image ]
Kołpaczki niestety.
04 listopada 2018hval pisze:
Czy to sen? Prawdziwe?! IMG_20181104_142739-768x1024.jpg
Oj, nie bardzo chyba... Możesz dać jakieś szczegółowszy zdjęcia tych grzybów?
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.