Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ciekawy art widać najlepszym rozwiązaniem jest walenie np yerby z zieloną herbatą bo kawa jakoś srednie to połączenie + do tego jakąś taurynę kiedyś piłem takiego miksa, a nie mam jakoś specjalnie duzej tolerancji na kofeine itd nie pije kawy co dziennie może raz na tydzień i na takim połączeniu przejechałem całą nockę w robocie bez ani chwili senności około 5 rano byłem aktywny jak po wyspaniu w południe
28 września 2018Migomat pisze: http://wolnamolekula.info/kofeina-i-teanina/
ciekawy art widać najlepszym rozwiązaniem jest walenie np yerby z zieloną herbatą bo kawa jakoś srednie to połączenie + do tego jakąś taurynę kiedyś piłem takiego miksa, a nie mam jakoś specjalnie duzej tolerancji na kofeine itd nie pije kawy co dziennie może raz na tydzień i na takim połączeniu przejechałem całą nockę w robocie bez ani chwili senności około 5 rano byłem aktywny jak po wyspaniu w południe
Tylko ostrzegam- nie wrzucaj tego popoludniu.
Bcaa blokuje tryptofan i tyrozyne.
Mozesz sprobowac BCAA XTRA activlab.
Tauryna jak juz to podjezykowo i najlepiej ze zrodlami potasu.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
03 października 2018taurinnn pisze: Jestem już solidnie uzależniona od kofeiny; odkąd mam więcej pracy umysłowej po prostu MUSZĘ pić po kilka mocnych kaw / dużych energetyków, żeby funkcjonować normalnie i nie przysypiać (i to mimo MPH) :_D
W moim przypadku kofeina zdecydowanie bardziej poprawia nastrój aniżeli MPH. MPH z kolei ma lepsze właściwości przeciwlękowe, zmniejsza stres i daje więcej mocy psychicznej i koncentracji do wykonywania trudnych zadań umysłowych. Co by dużo nie mówić, obie substancje dają zajebistą synergię i w przypadku ADHD skutecznie stawiają człowieka do pionu, pomagają ogarnąć życie.
Problem w tym, że wysokie dawki są trochę mało opłacalne, ponieważ wybija się tolerancja - receptory downregulują. Akurat u mnie ten wzrost tolerancji (zarówno w przypadku kofeiny jak i MPH) jest niewielki i niezbyt odczuwalny, ale myślę, że uwrażliwiając bardziej receptory i zmniejszając dawkę stymulantów, można by osiągnąć lepszy efekt. Tylko jak to, cholera, zrobić, jak non-stop na głowie masa pracy i obowiązków. Marzyłby mi się taki 2-tygodniowy urlop i detoks od wszystkiego, aby leżeć z dupą do góry i nic nie robić/spać. Receptory by trochę odpoczęły, a ja mógłbym wtedy kombinować z innymi, mniejszymi dawkami.
Moja 80 letnia babcia, która jest po operacjach jelit wypija po 3 dziennie i nie narzeka %-D .
Możesz też kupić kofeinę w proszku/tabletkach i wciągać ;-) .
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.