Ten lek to czysty smymulant, który prędzej obniży nastrój niż podwyższy, dodatkowo objawia się to czasem agresją, ogólnym wkurwieniem itp.
Więc wywaliłem kasę w błoto kupując ten lek.
Ten lek nie jest stymulantem. Zgłoś się do lekarza w związku z efektami ubocznymi. Najprawdopodobniej doszło do interakcji z innymi lekami/używkami, które używasz.
Co zauważyłem to że zachodzi znakomita synergia z kawą i jedno podbija drugie zazwyczaj popołudniowa kawa działa najmocniej jak wypije tak o 15stej to 2-3h stymulacja jest wyraźnie zwiększona.
Ogólnie to według mnie lepszy lek niż wszystkie ssri/snri :)
W Polsce jedynymi stymulantami używanymi w medycynie są efedryna, kofeina, metylofenidat i Modafinil.
No i wbrew temu co mówi ten kawałek przekopiowany z Wikipedii Modafinil nie jest już zarejestrowanym lekiem w Polsce, za to lisdexamfetamina jest, chociaż jeszcze nie ma jej na rynku.
29 września 2018DexPL pisze: To, że stymuluje Ciebie do ruszenia dupy z łózka nie znaczy, że jest stymulantem. Stymulanty to grupa substancji. Natomiast faktem jest, że niektóre środki mają działanie stymulujące. To zasadnicza różnica.
W Polsce jedynymi stymulantami używanymi w medycynie są efedryna, kofeina, metylofenidat i Modafinil.
"bupropion należy do grupy selektywnych inhibitorów zwrotnego wychwytu (tj. stymulantów) noradrenaliny i dopaminy (NDRI; (ang.) norepinephrine-dopamine reuptake inhibitor)[a] (analogicznie, jak SSRI - serotoniny), gdzie dominuje ze względu na bardzo dobrą skuteczność, łagodność dzialania, minimalne skutki uboczne, i wygaśnięcie patentów czyniące go przystępnym..."
28 września 2018serotoninowy pisze: Ogólnie to według mnie lepszy lek niż wszystkie ssri/snri :)
Znam Cię też z nerwica.com, myślałem że ty tylko grzecznie leki bierzesz, a tyś taki zawodowy narkoman jak ja
to na nerwica.com ktoś się podszywa pod twój login :P
nie miałem ochoty Cię jakkolwiek obrazić, tylko czymś zagaić ;)
też wolę serotonergiczne dragi ale leki również.
ubolewam nad tym, że bupropion mnie dobrze pobudza i pomaga na funkcje poznawcze ale nasila ostro lęk, którego nie da się niczym zgasić, a benzo brać nie mogę, mam na nie bana bo byłem uzależniony od nich.
czyli jednym słowem jestem skazany co najwyżej na SNRI/TLPD, aktualnie biorę klomipraminę która w miarę pobudza ale to nie jest to czego bym oczekiwał, za to napewno jest najlepszym antydepresantem pod kątem siły działania na serotoninę, istna kosa.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.