@pokolenie Ł.K.
.. a jak z lizergamidami? Osobiście czuje tak wielka przewagę LSD nad mentalna swerą tryptamin że nie sądziłem iż ktoś to podważy.
27 września 2018endother pisze: @pokolenie Ł.K.
.. a jak z lizergamidami? Osobiście czuje tak wielka przewagę LSD nad mentalna swerą tryptamin że nie sądziłem iż ktoś to podważy.
Ogólnie u mnie szłoby to chyba jakoś tak:
grzyby > LSA > LSD = syntetyczne tryptaminy > syntetyczne fenyloetyloaminy
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
ps
skoro vendor na B z tutejszego działu S+, to na pewno miprocyna pierwsza klasa. ale potwierdzam, że kapryśna ; ]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii
Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.