Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 377 / 42 / 0
https://youtu.be/xoyFMxswLSY

Śluczne smakolyki!
Z fatrem i gratuluje bo nie bylo latwo :)
  • 12713 / 2460 / 0
Dzięki - to jest tylko mały ułamek uprawy. Prawdziwe kwiatki czekają (mam nadzieję).
  • 12713 / 2460 / 0
Pytanie - jak myślicie - w jakim stadium kwitnienia (procentowo, gdzie w pełni dojrzałe to 100%) są te 2 krzaki? Termin 8-10 dni do ścięcia jest sensowny?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 247 / 26 / 0
Myślę że minimum 2 tygodnie albo dłużej. Zależy od pogody. Naprawdę ładne krzaki.
Topy będą puchnac w oczach :-) cierpliwości i z fartem.
%-D
  • 920 / 163 / 0
Jezusie miesiąc optymalnie jeśli plecha nie będzie żreć. Za 8 dni nie ma sensu wciągu 3 tygodni napuchną jeszcze raz tak.
  • 657 / 93 / 0
dokładnie, prawdę mówiąc, to one dopiero zaczynają sie topić, jak będzie ładne indiańskie lato, to warto poczekac, no chyba, że trzeba pilnie to ewakuować, ale jak uwżasz, że są bezpieczne, to daj im jeszcze pożyć
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12713 / 2460 / 0
Gdybym wiedział, że na 100% ktoś czeka na zbiór razem ze mną, to ściąłbym pewnie już wczoraj. Póki co mam tylko obawy (pomny zeszłorocznych doświadczeń).

Zrobię tak, że chyba na dniach zetnę po kilka topów (tak 10% z krzaka), a resztę zostawię, by doszła.
  • 23 / 4 / 0
Cześć, czy moja tegoroczna balkonówka nadaje się już do zbioru?

Zanim dostanę warna za zewnętrzny hosting - nie mam opcji dodawania załączników do tego tematu. W innych wątkach pojawia się przycisk 'załącznik'.
  • 995 / 98 / 0
@up

Poczekaj. Uwazaj na plesn
  • 12713 / 2460 / 0
Kwitnienie w podobnym stadium, co te moje wyżej. Skoro masz to na balkonie, to czekaj na idealny moment : ) (jak ja bym chciał mieć taki komfort...)
Zablokowany
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.