Jak w końcu z tym jest?
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Gdzieś czytałem o "gniciu" ketonu (nie w sensie dosłownym oczywiście) przez utlenianie metyloaminy.
Wydaje mi się, że to jak ze wszystkim, ciemne, suche, pomieszczenie, z chłodną temperaturą typu aka zimne piwnice, a nie upały. Ktoś wie jak powinno być? A kto wie czy to nie zależy od sortu oraz 1000 innych czynników.
W ogóle odnośnie nazwy tematu to mefedron w swej nie zachwianej zjebaną syntezą postaci nigdy nie jest mokry, wilgotny, lepiący czy kleisty.
Kolejna sprawa - sole zawierają wodę krystalizacyjną. Taka sól jest stabilna w odpowiednich warunkach temperatury i wilgotności, gdy zostaną one przekroczone, dochodzi do wydzielenia się wody krystalizacyjnej. Tu też należy zwrócić uwagę, że obecność zanieczyszczeń lub innych soli może zmieniać te parametry i sprawiać, że do wydzielenia wody krystalizacyjnej będzie dochodziło szybciej, w warunkach, w których czystej substancji nic by się nie działo.
Praktycznie wszystkie substancje rozpuszczalne w wodzie są w jakimś stopniu higroskopijne, jak wchłoną wodę z otoczenia może zajść hydroliza.
Najlepiej przechowywać wszystko szczelnie zamknięte, w chlodnym i suchym miejscu bez dostępu do światła, jednak gdy mamy do czynienia z tym, co opisałem w pierwszym akapicie, to jedyną metodą która spowolni rozkład będzie chyba zamknięcie w zamrażarce.
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.
Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.