Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Czy odczuwasz u siebie odosobnienie, alienacje spowodowaną zażywaniem DXM ?
Odczuwam wyraźnie odosobnienie (fazuje raz lub wiecej w tygodniu)
48
17%
Odczuwam nieznaczne odosobnienie (fazuje raz lub wiecej w tygodniu)
38
13%
Nie odczuwam odosobnienia (fazuje raz lub wiecej w tygodniu)
12
4%
Odczuwam wyraźnie odosobnienie (fazuje 2,3x w miesiącu)
16
6%
Odczuwam nieznaczne odosobnienie (fazuje 2,3x w miesiącu)
31
11%
Nie odczuwam odosobnienia (fazuje 2,3x w miesiącu)
34
12%
Odczuwam wyraźnie odosobnienie (fazuje raz w miesiącu lub rzadziej)
20
7%
Odczuwam nieznaczne odosobnienie (fazuje raz w miesiącu lub rzadziej)
38
13%
Nie odczuwam odosobnienia (fazuje raz w miesiącu lub rzadziej)
48
17%

Liczba głosów: 285

ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: incube »
mnie dxm w mniejszych dawkach wręcz otwiera na ludzi xD
  • 714 / 45 / 0
incube, chodzi raczej o długofalowe działanie dxm, bo tak na fazie to prawie każdemu przy mniejszych dawkach wydaje się, że wszyscy wokół są mili i chce się z nimi rozmawiać ;]
Ja jestem typem totalnie aspołecznym, także u mnie dxm nie wywiera (i nie wywrze, nie ma bata) jakiejś dodatkowej alienacji. Tyle ile mam to już chyba max :-p

Ale się okaże za jakiś rok czy mi kaszlak zryje mózg, teraz za wcześnie na takie spekulacje...
skakanka
  • 3250 / 358 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Bo dexa to raczej osoby samotnickie biorą, bo zeby go lubic trzeba umiec obcowac sam na sam ze swoja psychika.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Zgadzam się z jogurtem. Ekstrawertycy typu "patrzcie na mnie" raczej dostaną od deksa kopa w czaszkę, zabije ich natłok myśli. Też jestem zdania, że najlepiej pasuje on introwertykom, osobom które dobrze się czują w samotności (tj. potrafią się odnaleźć sam na sam ze sobą, niekoniecznie wyalienowanym).

Z mojej strony alienacja ograniczała się najwyżej do "dzisiaj nie wyjdę ze znajomymi, ale raczej zaszyję się w ciemnym pomieszczeniu zjeść 700 mg przy muzyce na słuchawkach i porozmawiam ze swoją jaźnią" raz na miesiąc-dwa. Może też do obniżenia tolerancji na nie mających nic do powiedzenia debili.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Ja też jestem typem samotnika ale to raczej nie od brania dxmu. Od kiedy pamiętam wolałem być sam niż obcować z ludźmi(zależy tez z jakimi). Z perspektywy czasu zauważyłem to co u niektórych a mianowicie: zamiast iść na imprezę czy do ludzi wole zjeść acodin(np w lesie, sam w domu). Lecz nie cierpię z tego powodu wręcz przeciwnie ;] Teraz kiedy biorę dexa rzadziej zauważyłem u siebie powrót do obcowania z ludźmi. W ostatnim okresie kiedy nie brałem(około miesiąc) zamiast wziąć dexa wolałem iść do pubu ze znajomymi(przez co coraz dłużej nie miałem okazji żeby zarzucić). Teraz kiedy w ostatni weekend w końcu wszamałem tableteczki wszystko wróciło do normy ze tak powiem, na ten weekend planuje oczywiście dxm z dala od ludzi.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 176 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ironia »
A ja nie jestem typem samotnika [ci co mnie poznali, wiedzą :D ], aczkolwiek boję się obcych. A DXM było dla mnie fantastyczne... :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik ironia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adm »
Ja też jestem raczej samotnikiem.Przeważnie wolę palić zioło,jeść gibony w samotnośći niż kimś.
Kumple raczej nie mają nic ciekawego do powiedzenia,nudzą mnie.
Więc jak poznałem DXM,to tak jakbym odnalazł zbawienie.
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Siemka Plankton, widze ze zyjesz :cheesy: . Ja jestem raczej samotnikiem, nie wiem czy DXM cos zmienil. Kiedys mocno ryl mi beret, teraz juz niespecjalnie.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 52 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: soultaker »
Wyalienowany to ja jestem jak jestem "trzeźwy" po dexie też raczej nie preferuje towarzystwa chociaż zauważyłem że po 0,5 afobamu + 150mg acodinu robie sie wylewny i lubie z kimś pogadac . Wrażenie alienacji wynika chyba z tego że większośc tripuje samemu w ciszy w ciemnym pokoju...
"Oddech na raty, myśli w leasingu"
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
Ja na codzień (na trzeźwo) lubię być samotny :) A po Dexie czasem jak z kimś nie pogadam to można oszaleć...czasem też robię sie bardziej samotny niż na codzień wręcz z całych sił unikam wszelkiego kontaktu z ludźmi
to już zależy od nastawienia psychicznego
Uwazam tez ze od dxm mozna sie zamknąć w sobie...lub też być bardziej otwartym wobec ludzi :)
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2008 przez Deixem, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.