Relacje z uprawy proszę zamieszczać tylko w tym dziale
ODPOWIEDZ
  • 12609 / 2438 / 0
Dobrze kombinujesz : D Podoba mi się Twój tok myślenia : )

Przemyślałem sprawę i póki co nie robię nic. Sytuacja wygląda tak, że na tym spocie 1 roślina będzie gotowa dużo wcześniej, niż pozostałe. Jeśli zostanie skubnięta, to znaczy że żuliki zrobiły swoje i trzeba będzie się za nimi rozejrzeć.
Jeśli nie zostanie, to znaczy, że albo ich ubiegłem i mam farta, albo cała ta sytuacja to moja paranoja, a żuliki były w krzakach w sprawie zupełnie nie związanej z zagarnianiem owoców cudzej, ciężkiej pracy.
Nie chcę się póki co im ujawniać. Widziałem ich kilka razy, jak byli spisywani (pewnie za włóczęgostwo). Cholera wie, co taki żulik może powiedzieć psom... brak zainteresowania policji jest jednak priorytetem. Wydaje mi się, że nie widzieli mojej twarzy i nie wiedzą, kogo tam zastali.
  • 12609 / 2438 / 0
Widziałem dziś wspomnianą parkę żuli - siedzieli pod drzewem na moim osiedlu.
Rzuciłem chłopkowi "groźne spojrzenie", ale od razu odwrócił wzrok. Był ubrany dokładnie tak, jak zapamiętałem więc nie ma wątpliwości, że to oni byli na spocie.
Zastanawiam się, co zastanę w weekend...
  • 377 / 42 / 0
A byli upaleni? [emoji41]
A tak serio to szkoda by sie takie krzaki zmarnowaly, boje sie by tego nie zajebali a potem nie przedali za alko.
Slabo wyszlo.
  • 12609 / 2438 / 0
Nie wiem, czy byli - zawsze wyglądają tak samo : )
Jeśli w sobotę zastanę coś skubniętego (tylko 1 krzak ew. się nadaje), to wtedy będę ich wypatrywał.
  • 1095 / 34 / 0
grozne spojrzenie...wow jak to zabrzmiaAouo
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 12609 / 2438 / 0
^
Tak miało być - włos miał się na głowie jeżyć : )
  • 9422 / 1846 / 2
Chytrus dawaj
https://www.youtube.com/watch?v=_NwzFwpucqA
Spoiler:
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 12609 / 2438 / 0
Thug Life!

Wpadłem dziś po pracy na lipny spot. Tak, jak się spodziewałem, niczego nie ubyło (choć nie liczyłem topów :D) - widać się znają i czekają cierpliwie. Niestety, ale do spota wiedzie teraz nowa dróżka, której na pewno nie zrobiłem jak, ani sarenki - był on na pewno odwiedzany w tygodniu na oględziny.
Jednemu krzakowi (a właściwie krzaczkowi, bo to ledwie 120-130 cm) już niewiele brakuje. Nie ma jeszcze "masy", żeby ścinać, ale tak 15% włosków jest już brązowych. Rośnie sobie jeszcze mniejszy krzak, ale on dopiero rozpoczął kwitnienie na poważnie. Jeżeli nikt mnie nie uprzedzi, to pierwszy z nich planuję ścinać 9 września. Będzie dojrzały góra w 75%, ale nie chcę zostać po raz kolejny z pustymi rękami.
Na resztę towarzystwa trzeba będzie jeszcze długo czekać, bo dopiero mają "wysyp" Pistilów.
To będzie "ciekawy" sezon z uwagi na totalny miks i różne pory zbiorów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 9422 / 1846 / 2
Zeby nie bylo tak, ze zaczniesz zbiory a oni spanikuja i dziabna reszte.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 12609 / 2438 / 0
^
Nic z tym nie zrobią, bo to będzie 98% liści : ) Chyba, że będą próbowali przesadzać, ale śmiem wątpić, bo to jednak więcej roboty, niż samo zagarnięcie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.